Ankara’da koçluk ve kuantum eğitimi veren HelpA Akademi’nin Genel Koordinatörü, Klinik Psikolog Gülşah Sam Orhan, Ramazan ayının, birlik ve beraberlik duygularının kuvvetlendiği, paylaşımın ön plana çıktığı, dolayısıyla huzur ve mutluluğun doruğa ulaştığı bir ay olduğunu kaydetti.
Bu ayda asayiş olaylarının en düşük seviyeye inmesinin buna en güzel örnek olduğunu belirten Orhan, orucun dışında diğer ibadetlerin daha sık ve düzenli olmasının bunda pay sahibi olduğunu dile getirdi.
Orhan, mübarek 30 günün içinde “bin aydan daha hayırlı” olduğu vurgulananan Kadir gecesinin İslam alemi açısından büyük önem taşıdığını, milyonlarca kişinin aynı anda dua etmesinin büyük sinerji yarattığını kaydederek, şöyle devam etti: “Bu günde meleklerin cennetten yeryüzüne indirildiği ve edilen tüm duaların kabul olunduğuna inanılır. Ne ilginçtir ki Kadir Gecesi zamanlarında gökyüzü haritalarına bakıldığında da astronomik olarak pek çok ilginç gökyüzü hareketleri de bu güzel geceyi kanıtlar niteliktedir. Sıradan zamanlarda dua etmeyi ihmal edenlerin bile Kadir gecesinde dua ediyor olması, çok güçlü bir sinerjiyi ortaya çıkarmakta. İslam inancında yer alan “cemaatle dua etmek daha makbuldur” inanışı Kadir gecesindeki bu sinerjinin açığa çıkmasında da büyük rol oynuyor. Bunun yanında İslami gerekliliklerin yanı sıra; bu sinerjiden en verimli şekilde faydalanabilmek adına dua etmenin de bir adabı var. Uzun zamandır tartışılan kuantum ve Kuran ilişkisi birbirini desteklemekte.”
Orhan, Kuantum felsefesinin pozitif düşüncenin olumlu enerjisinin yüksekliğinden bahsettiğini ve bununla ilgili evren modelleme örnekleri sunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bunun doğru orantılı örneklerini pek çok İslami kaynakta görebiliyoruz. Örnek vermek gerekirse; Peygamber efendimizin sahih hadislerinden biri bu felsefenin doğruluğunu kanıtlar niteliktedir. Bu hadiste Peygamberimiz (S.A.S) ‘Cennet bana gösterildi, cennet halkının tamamı “bühül” olanlardı’ der. “Bühül” kelimesinin anlamı; kötü niyet ve düşünce taşımayan insanlardır. Peygamberimizin hadisinde bahsettiği bu pozitif düşünme erdemi, aslında hayatı iyi yaşamanın sırlarından biridir. Biz insanların kuantum konusundaki ön yargıları, bilimle ve dinle çürütülmüşken, yapmamız gereken; özellikle sinerjinin yüksek olduğu günlerde duaların oldurma enerjisinden en yüksek oranda faydalanmak. Tüm inananlara sinerjisi müthiş bir gün olan Kadir gecesini kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.”
İslam anlayışında yer alan “doğru dua etme” tekniğinin kuantum uygulamalarında da geçerli olduğunun altını çizen Orhan, “Cenab-ı Allah “ Ey kullarım isteyin benden, vereyim” diyor. Öyleyse istemekten korkmayın, dualarınıza endişe bulaştırmadan, saf niyetle, nasıl olacağını sorgulamadan dua edin. Kadir gecesi kuantumu için; kişiler öncelikle Kadir gecesini baz alarak istediklerini çok detaylı bir biçimde bir yere not etsinler. Not alırken bilinçaltları o olguyu gerçekten isteyip istemedikleri farkındalığını kendilerine yaşatacaktır” dedi.
Orhan, bu noktadaki detayın kuantum felsefesinin oldurma enerjisi olduğuna işaret ederek, “Pozitif düşüncenin olumlu enerjisinin yüksekliğinden bahseden Kuantum felsefesini bu mübarek geceye uyarlamamız durumunda duanın gücünden daha fazla yararlanabiliriz. Namaz esnasında derin bir nefes alıp, zihinlerinde bembeyaz bir sayfa canlandırsınlar. O meditatif anda; bu isteklerini aynı yaşıyormuş gibi zihinlerinde canlandırmaya başlasınlar. Yaşadıklarında alacakları hazzı yaşıyormuşçasına dualarını etsinler” diye konuştu.
Kadir Gecesi Kuantumu
Kuran-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir gecesini en iyi şekilde değerlendirmek için, pozitif düşüncenin olumlu enerjisinin yüksekliğine vurgu yapan Kuantum felsefesinin bu mübarek geceye uyarlanabileceği ifade edildi.