Kadir Gecesi`nde Bursalılar Camilere Sığmadı

Kadir Gecesi`nde Bursalılar Camilere Sığmadı

"Bin aydan daha hayırlı" kabul edilen Kadir Gecesi`nde Bursalılar camileri akın etti.

Kadir Gecesi`nde müslümanlar Türkiye`nin dört bir yanında camilere akın etmesi muhteşem görüntülerin yaşanmasına zemin hazırladı.

Kadir gecesi için Bursa Ulu Camii`ne akın eden vatandaşlar, cami içi ve bahçesine sığmayınca yollara serdikleri hasırlar ve kartonlar üzerinde namazlarını kıldı.

Bursa`da Kadir gecesini en iyi şekilde ihya etmek isteyen Müslümanlar, Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi kentteki başta Selatin camileri olmak üzere camileri doldurarak Ramazan ayının bu en kutsal gecesinde dualar etti. Kadir gecesini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Bursa Ulu Camiin`de Kadir Gecesi bereketini doyasıya yaşadı.

Bursa`nın en büyük camisi olan Ulu Camii, her zaman olduğu gibi Kadir Gecesi`ni en iyi şekilde yaşamak ve değerlendirmek isteyen Bursalılarla dolup taştı. Caminin içi ve bahçesi tamamen dolunca, cemaat cami avlusundan taştı. Cami bahçesi de yetmeyince cami yakınında ki yollar tamamen doldu. Genç, yaşlı, kadın erkek ara yollara saf tutarak namaz kılan Müslümanlar ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Bursa`da, Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar Ulucami başta olmak üzere, Emir Sultan ve Yeşil Cami gibi özellikle Selatin camilerine akın etti. Yoğunluk nedeniyle Ulucami`ye giremeyenler, dışarıda yerlere serdikleri hazırlar ve kartonlar üzerinde namazlarını kıldı.

Kur`an-ı Kerim`in indirildiği gece olan Kadir Gecesi nedeniyle özellikle Ulucami`ye akın eden vatandaşlar, namaz vaktinden bir saat önce camiyi doldurdu. Görevliler vatandaşları camide yer olmadığı gerekçesi ile uyarmakta zor anlar yaşadı. Vatandaşlar cami içinde namazlarını kılmak isteyince yer yer izdiham yaşandı. Vatandaşlar Ramazan ayını en kutsal gecesi Kadir gecesini Ulu Camiide kılmak için burayı tercih ettiklerini belirterek, “Bu mübarek geceyi Ulu Camide ihya etmek için özellikle buraya geldik. İçeride yer bulamasak ta olsun, bahçesine bir şeyler sererek namazımızı kılarız.” şeklinde belirttiler. Yurt içi ve dışından bir çok insanın akın ettiği Ulu Camii en yoğun gecelerinden birini yaşadı.

Sonradan gelenler içeride yer bulamazken, onlarca insan da tıka basa dolan camide yer bulamadıkları için dışarı çıkmak zorunda kaldı. Vatandaşlar, cami avlusuna da sığmayınca ibadetlerini bahçe ve camiye yakın yollarda yerine getirdi. Kadınlı erkekli müslümanların beraber saf tutup namazlarını kıldığı gecede, namazın ardından vatandaşlar gecenin tadını çevrede çay içerek çıkardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile