Kadirli'de Sefa Vayısoğlu'nu Anma Programı

Kadirli EğŸitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) tarafından, 6 yıl önce hayatını kaybeden eski şŸube başŸkanı İsmail Sefa VayısoğŸlu için anma programı ve ödül töreni düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim okunması ve VayısoğŸlu'nun hayatını anlatan slayt gösterisiyle başŸladı.
KAVAK şžube BaşŸkanı İbrahim Boysal yaptığŸı konuşŸmada, 6 yıl önce, 100 yaşŸında hayatını kaybeden İsmail Sefa VayısoğŸlu'nun, Kadirli için çok önemli çalışŸmalara imza atan örnek bir insan olduğŸunu söyledi.

Boysal, yaşŸamı boyunca Kadirli'de eğŸitim ve kültür adına yapılan her çalışŸmanın yanında olan VayısoğŸlu'nun adının her zaman yaşŸayacağŸını belirterek, "Tarihi çınarımız olan VayısoğŸlu Kadirli'de, eğŸitim adına çok sayıda çalışŸmaya imza attı. LJay parasının hesabını yapan VaysıoğŸlu, eğŸitim alanında hiçbir zaman hesap yapmadı. EğŸitime ve kültüre katkısından dolayı rahmetle anıyoruz" dedi.

KAVAK yönetim kurulu tarafından, kültür ve eğŸitim dalında yaptığŸı çalışŸma ve desteklerden dolayı ǖğŸretmenevi Müdürü Celal Karslı'ya eğŸitim, emekli öğŸretmen Fatma Sayman'a kültür plaketi verildi.

Merhum VayısoğŸlu'nun kızı Prof. Asiye NuhoğŸlu ise, programın düzenlenmesinde emeğŸi geçenlere teşŸekkür ederek, "Babamın sağŸlığŸında eğŸitim ve kültür adına yaptığŸı güzel çalışŸmalar, şŸuan burada olmamıza vesile olmuşŸtur. Rahmetle anıyoruz. EğŸitime ve insana yapılan yatırım unutulmaz" diye konuşŸtu.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile