Kadooglu Ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatma Sahin'e Ziyaret

Kadooglu Ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatma Sahin'e Ziyaret

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeniden seçilen Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e, "Hayirli olsun" ziyaretinde bulundu.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Baskan Celal Kadooglu ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayi tesekkür etti. Ziyaret sirasinda kent gündemi, tarim ve gida üretimi ile Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerin belediyeden talep ve beklentileri gündeme geldi.

“Tarim alaninda devrim gibi yenilikler geliyor”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ziyaret sirasinda, son yillarda dünya genelinde yasanan olaylarin gidanin önemini daha artirdigini vurgulayarak, Gaziantep’te tarim alaninda büyük yeniliklerin yapilacagi müjdesini verdi. Sahin, "Su anda Gaziantep’te arazilerin yüzde 30’u tarimsal amaçli olarak kullaniliyor. Bu orani artirmanin yollarini arayacagiz. Öncelikle toprak analizleri yaptirarak hangi toprakta hangi ürünlerin yetistigini belirleyecegiz. Ardindan da ihracatçilarimizin gida sektöründe kullanmak üzere ithal ettigi tarimsal ürünleri Gaziantep’te yetistirmenin yoluna gidecegiz. Gaziantepli ihracatçi ithal edecegi ürünleri Gaziantep’ten alacak. Böylece tarimsal üretim artacak, ithalat azalacak ve Türkiye kazanacak. Kisacasi Gaziantep’te akilli tarima geçis hizlanacak. Bunu da sanayicilerimizle, ihracatçilarimizla, çiftçilerimizle, ilgili kurum ve kuruluslarimizla birlikte yapacagiz" dedi.

“Gaziantep dünyanin gida üretim merkezi”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de ziyaret sirasinda ayrica Gaziantep’in gida üretimindeki basarisina dikkat çekerek, " Gaziantep ise dünyanin en önemli gida üretim merkezleri arasinda yer aliyor. Bu çok degerli. Bu basariyi siz degerli sanayicilerimize borçluyuz. Bu alandaki yenilikleri takip edip basariyi sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Sanayicilerimizin, ihracatçilarimizin talepleri, düsünceleri bizim için her zaman önemli olmustur. Büyüksehir Belediyesi olarak sorunlarinizin çözümü konusunda her zaman imkanlarimizi seferber etmeye devam edecegiz. Geldiginiz için tesekkür ederim" ifadelerini kullandi.

“Akilli tarim projelerini çok önemsiyoruz”

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’i basarisindan dolayi kutlarken, "Sayin baskanimizla bugüne kadar koordinasyon ve isbirligi halinde çalistik. Sanayicilerimizin, ihracatçilarimizin taleplerini hep önemsedi, destek oldu. Önümüzdeki dönemde birlikte çalismaktan mutluluk duyacagiz. Kendisine yeni döneminde basarilar diliyoruz" seklinde konustu.

Baskan Kadooglu, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in akilli tarimla ilgili projelerinin çok degerli oldugunu da ifade ederek, "Gerek Türkiye gerekse bölgemiz ve Gaziantep için birçok konuda oldugu gibi tarimsal konularda da gelistirilecek olan her türlü proje için üzerimize düsen destek ve isbirligine haziriz. Yeter ki ülkemiz kazansin, yeter ki milletimiz kazansin" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile