KAEÜ Bilisim Altyapisini 2019 Yilinda  Güçlendirdi

KAEÜ Bilisim Altyapisini 2019 Yilinda Güçlendirdi

Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi, bilisim altyapisini Rektör Vatan Karakaya ile birlikte 2019 yilinda güçlendirdi.

2019 yilinda basarili adimlarla ve örnek projelerle çevre illerde yer alan üniversitelere öncülük görevini üstlenen Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi, çok sayida proje ve çalismayi hayata geçirmesinin yani sira uluslararasilasmaya da önemli katkilar sundu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nin vizyon projesi olarak gördügü ve hayata geçirilmesini istedigi E-Kampüs Projesi, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesinde 2019 yilinda faaliyete geçen projeler arasinda yerini aldi. E-Kampüs Projesi ile üniversite bilisim alt yapisi güçlendirildi. Temin edilen cihazlarla kampüs içerisinde güçlü bir donanima sahip olan üniversite ayni zamanda Kurum Agaci ve Kimlik Yönetimi Sistemini de etkin bir sekilde kullanmaya basladi.

Kurum Agaci ve Kimlik Yönetimi Sistemi, hem üniversite personeline hem de ögrencilerine ait bilgileri web servisleri üzerinden alarak bilgisayara, e-posta ve diger uygulamalara giriste otomatik olarak kullanici adi ve sifrenin olusturuldugu, üniversiteden ayrilan personel ile ögrencinin de sistemini otomatik olarak kapattigi bir uygulama olarak kullanilmaya baslandi.

YÖK tarafindan baslatilan ve KAEÜ’nin tarim ve jeotermal alaninda pilot üniversite seçildigi Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasmasi projesi diger üniversitelere 2019 yilinda da örnek olmaya devam etti. Projeler içinde yer alan Terme Sahasinda Jeotermal Kaynagin Temini ve Proje Sahalarina Iletimi Projesi 2019 yilinda tamamlanarak hayata geçti. Proje testleri 2019 yilinda tamamlanarak jeotermal suyun üniversite de kullanimi saglandi.

Ögrencilerle iletisime büyük önem verilen Kirsehir Ahi Evran Üniversitesinde üniversite yönetimi her firsatta ögrenciyle bir araya gelerek onlari dinliyor. 2016 yilinda baslatilan ’Rektör-Ögrenci Bulusmalari’ 2019 ve takip eden yillarda da sürdü. Üniversite Yönetimi sadece KAEÜ ögrencileri ile degil lise, ortaokul ve ilkokul ögrencileri ile de sik sik bir araya geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile