Üniversiteden yapilan yazili açiklamaya göre, bir televizyon programina katilan Rektör Karakaya, üniversite tercih dönemi ve ögrencilerin yapacaklari tercihlerle ilgili bilgiler verdi.
Kirsehir'i Ahilik degerleri isiginda kalkindirmayi ve gelistirmeyi amaçladiklarini, Ahiligin insanlarin kültür kodlarina yerlestigini vurgulayan Rektör Karakaya, sunlari kaydetti:
"Ahiligin salt bir esnaf hareketi olarak degerlendirilmesi eksik olacaktir. Bu degerlerin asil amaci kaliteli insan yetistirme modelidir. Hakki gözetmek ve adaletli olmak, Ahiligin temelinde yatmaktadir. Yetiskinlerin gençlere rehber olmasi gerektigi gibi, gençlerin bu degerlerle tanistirilmasi, sosyal dünyanin içine Anadolu ruhunun katilmasi görevlerimiz arasindadir. Zamanin ruhuna uyup yabanci kültürlerin ürettiklerini taklit eden degil, kendi özünden yükselen bir ilhamla özgün isler ortaya koyan insani insa etmemiz gerekiyor."
Rektör Karakaya, KAEÜ'yü tercih edecek ögrencilerin ikinci bir yuvayla karsilanacaklarini, tüm mesailerini gençlerin iyi egitim almalari, dogru insan olmalari için ayirdiklarini da ifade etti.
KAEÜ, Üniversite Tercih Dönemi Kapsaminda Tanitildi
Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KAEÜ'yü tercih edecek ögrencilerin ikinci bir yuvayla karsilanacaklarini bildirdi.



















