Kafkametler'in Kayip 7 Mürettebati 171 Gündür Araniyor

Kafkametler'in Kayip 7 Mürettebati 171 Gündür Araniyor

Zonguldak’ta 171 gün önce askeri mendirege çarptiktan sonra batan Kafkametler’in enkazini çikartilmasi çalismalarinda kayip 7 mürettebatini arama çalismalari sürüyor.

Rusya Temryuk limanindan aldigi yükü 12 Türk mürettebati ile Izmir’in Aliaga limanina götürmek üzere sefere çikan Kafkametler adli Türk Bayrakli yük gemisi; 19 Kasim 2023 günü olumsuz hava sartlari nedeniyle Karadeniz Eregli Limani önünde demirledi.

Gemi, askeri mendirege çarparak 10.24’te batti. Arama- kurtarma çalismalarinin besinci gününde 5 mürettebatin cansiz bedenine ulasildi. Kayip 7 mürettebati bulmaya yönelik çalismalar 171. günde de araliksiz olarak devam etti. Arama-kurtarma çalismalari kapsaminda Aras Gemi Kurtarma ve Enkaz Kaldirma Sirketi’nce; kayip denizcileri arama ve enkaz kaldirma faaliyeti devam ediyor.

Geçen 26 Nisan günü enkazin yasam mahalli iskele tarafinin ikinci katinda kirlangiç altindan zincir geçilerek kesim islemi gerçeklestirildi.

Böylelikle geminin köprü üstü, kirlangiçlar ve direkleri kesilerek platform üzerine alindi.

Enkazin birinci parçasinin (kiç) kiç ayna ve iskele tarafi poliple taranarak derinlestirildigi ve diger parçalarinin çikarilma çalismasinin devam ettigi ögrenildi. Platform çalismanin yapildigi bölgenin açigina alinarak çevresine bariyer çekildi.

Olay gününden bugüne kadar tüm imkanlar kullanilarak ilçe sahili bandinda, liman içinde-disinda ve batik alaninda karadan, denizden, havadan insan ve teknik ekiplerle tüm arama faaliyetleri devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile