Kağıt filmi fragmanı ve galası (Sinan Çetin kızdı)

Kağıt filmi fragmanı ve galası yapıldı.Kağıt filmi oyuncuları ve Kağıt filmi foto galeri.

Son filmi ‘Kâğıt’la bürokrasiyi hedef tahtasına oturtan ünlü yönetmen Sinan Çetin, ''Beni o çevreler 25 senedir eleştiriyorlar. Ben bugüne değin ne düşünüyorsam onu söyledim'' diye konuştu.

Kağıt filminin Ankara’daki özel gösteriminde alkol servisi yapılmadı. Uygulamanın dünyada örneği olmadığını belirten sinemacılar yönetmeliğe büyük tepki gösterdi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tartışma yaratan yeni yönetmeliğinin etkili oldu, yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı Kağıt filminin Ankara gösterimi öncesi alkol servisi yapılamadı. Gösterimin yapıldığı Büyülü Fener Sineması yetkilileri, “Gala olmadığı için film şirketinin kokteyl talebi olmadı. Dolayısıyla biz de programa kokteyl koymadık” diyerek temkinli konuştu. Sinema yetkilileri şöyle konuştu: “Biz iki yıl önce içki ruhsatı için müracaat etmiştik. Ancak belediye çocukların da sinemaya gelmesini gerekçe göstererek, vermedi. Ancak galalar için durumun farklı olduğunu düşünüyoruz. Avrupa opera binalarının hepsinin barı var. Bu tür barlar orada özdeşleşmiş durumda. Türkiye’de de en azından galalarda içki servisi yapılabilmesi için özel izin verilebilir.” Bakanlık yetkilileri ise yeni yönetmeliğe göre sinema sahiplerinin galalarda içki servisi yapamayacaklarını ifade ederek, “Sinemaların çocuklar da dahil herkese açık olması içki ruhsatı almalarının önünde bir engel. Dolayısıyla sinemacılardan talep gelmesi halinde en azından galalarda içki servisi yapılması için özel izin alınması gündeme gelebilir. Veya yönetmeliğe bu yönde bir ekleme yapılabilir” değerlendirmesini yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile