Kağıt Konservasyonu Yaz Okulu Başladı

Kağıt Konservasyonu Yaz Okulu Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Seka Kültür Alanında hayata geçirdiği Seka Kağıt Müzesi ile Kocaeli'de kültürel miras korunuyor.

Seka Kağıt Müzesi'nde Seka Kağıt Fabrikalarının ve Kocaeli'nin tarihi sergilenirken kağıt ile ilgili atölye çalışmalarına da yer verilecek.
Seka Kağıt Müzesinde yer alacak atölyelerden olan kağıt konservasyonu ile ilgili Seka Kâğıt Müzesi ve Avrupa Birliği'nin Yaşam Boyu Öğrenme programı ortaklığıyla kağıt konservasyonu yaz okulu açıldı. Yaz okulu kapsamında alanında uzman hocalar tarafından katılımcılara ders veriliyor. Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen yaz okuluna çeşitli ülkelerden 9 yabancı üniversite hocası ile 10 Türk üniversite hocası ve 12 ülkeden 25 dolayında öğrenci katılıyor. Yaz okuluna katılan öğrenciler müzeler veya kağıt konservasyonu yapan kurumlarda çalışıyorlar.

Yaz okulu kapsamında teorik derslerin yanı sıra laboratuar çalışmaları da yapılıyor. Derslerin Seka Kağıt Müzesinde yapıldığı kağıt konservasyonu yaz okulunda laboratuar çalışmaları için Kocaeli'de bulunan kağıt fabrikalarından yararlanılıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile