Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "atık kağıt işçileri"nin ekonomiye katkılarını artırmak ve onlara yeni istihdam alanı oluşturmak için "Geri Dönüşüm Projesi" hazırlandı.
"Toplama-Ayırma Lisansı" bulunan geri dönüşüm firmasıyla işbirliğiyle hayata geçirilen proje sayesinde ilk etapta 87 kağıt toplayıcısı 23 araçla çalışmalara başladı.
- Uygun iş kıyafeti ve görev kartı
İstihdam alanı oluşturulan toplayıcılar, tek tip elbiseyle hijyenik şartlarda ve modern araçlarla çalışma imkanı buldu. Yeni uygulamada toplayıcılara görev kartı da verildi.
Toplayıcıların araçlarının ve iş elbiselerinin düzgün ve temiz olması, atıkları yerinde ayrıştırmadan toplamaları hususunda gerekli eğitimler de ihmal edilmedi.
Ambalaj atığı toplama sistemine dahil olan kağıt toplayıcılarının lisanslı firma tarafından sağlık kontrollerinin düzenli periyotlarla yapılması hususunda çalışma başlatılırken atık toplama araçları ise Sultangazi Belediyesi'nin sistemine dahil edilerek GPS ile takip edilmesi sağlandı.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kağıt toplayıcılarıyla ilk iş günlerinde bir araya geldi.
Altunay, "Kağıt toplayıcıları ilkel şartlarda çalışıyordu. Şimdi ise modern şartlarda, topladıklarını hangi firmaya teslim edeceklerini bilerek ve iş güvencesi sağlamış olarak çalışacaklar" değerlendirmesini yaptı.
Kağıt Toplayıcıları İstihdam Altında
Sultangazi'de halk arasında "çekçekçiler" diye bilinen kağıt toplayıcıları, belediyenin başlattığı proje kapsamında, geri dönüşüm sistemine dahil edildi.