Kağıthane Belediyesi'nden Personele Hızlı Okuma Eğitimi

Kağıthane Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğünce personele yönelik "Hızlı Okuma Teknikleri ve Okuma Psikolojisi Eğitimi" düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Meclis Salonu'nda düzenlenen programda eğitim sunumunu eğitimci yazar Murat Tunalı gerçekleştirdi.
Personele hızlı okuma teknikleri üzerine bilgiler veren Tunalı, hızlı okuma tekniklerini gündelik alışkanlığa dönüştürülmesi üzerine konuştu.

"Pratik uygulama ile deneyerek öğrenmelisiniz ve öğrendikleriniz süreklilik kazanarak gündelik hayat içerisinde alışkanlığa dönüşmeli" diyen Tunalı, hızlı okuma tekniklerinin tarihi ile ilgili de bilgi verdi.
Şekil olarak okumaya dayalı olan hızlı okuma tekniğine ana hatlarıyla blok okuma denildiğini aktaran Tunalı, şunları kaydetti:
"Hızlı okuma tekniği iki türlüdür. Blok okuma ve alan okuma. Okumak süreçtir ve bu sürecin sonunda kişi okuduğunu anlar. Anlamak ezberlemek ya da öğrenmek değildir. Anlamak bize çoğu zaman yeter ancak sınav durumlarında anlamak değil, öğrenmek gerekli olur. Hiçbirimiz tek hamlede okuyup öğrenemeyiz."
Tunalı, okurken uykunun gelmesi, okuduğunu tek seferde anlayamamak, okurken duyulan seslerin dikkati dağıtması gibi durumların nedenlerini ve bu etkilere karşı alınabilecek önlemlere değinerek, okuma duruşu, okuma performansı, göz kaslarının çalışması ile insan üzerindeki etkilerinden de bahsetti.
En fazla okuma evine sahip ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Tunalı, mahalle aralarında bile işlevlerini yitirmiş kıraathaneler bulunmasına rağmen Türkiye'nin dünyanın en az okuyan ülkelerinden biri olduğunu, bu nedenle okuma alışkanlığı kazanmanın önemli olduğunu vurguladı.
Eğitimin sonunda, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, Tunalı'ya teşekkür plaketi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile