Kagizman'da Cinayetin Sirri Çözüldü

Kagizman'da Cinayetin Sirri Çözüldü

Kagizman’da 3 yil önce evlerinde ruhsatsiz tabanca ile basindan vurulan ve intihar ettigi ileri sürülen kiz çocugu B.K.’nin (13) cinayete kurban gittigi ortaya çikarken, baba ile agabeyi ise tutuklandi.

Olay, 21 Aralik 2021’de Kars’in Kagizman ilçesi Karabag köyünde meydana geldi. B.K.’nin evde bulunan ruhsatsiz tabanca ile kendini basindan vurdugu ihbari üzerine adrese jandarma ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik ekibi, B.K.’nin hayatini kaybettigini tespit etti. B.K.’nin cenazesi köy mezarliginda topraga verildi.

Olayla ilgili ifadelerine basvurulan aile fertleri, B.K.’nin intihar ettigini ileri sürdü.

Olayla ilgili sorusturmayi yürüten Cumhuriyet Bassavciligi’nin talimatiyla Kars Il Jandarma Komutanligi’nca, JASAT personelinden olusan müsterek özel ekip kuruldu. Dosya kapsamindaki delillerin yeniden incelenmesi ve elde edilen yeni bilgilerin degerlendirildi.

Bunun üzerine B.K.’nin babasi M.K. (65), annesi F.K. (59), kardesleri I.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltina alindi. Gözaltindaki aile, ilk basta kizlarinin intihar ettigini iddia etti. Ancak daha sonra, verilen ifadelerde B.K.’nin ailenin aldigi kararla ‘namus meselesi’ bahanesiyle öldürüldügü ortaya çikti.

Jandarmadaki islemlerin ardindan zanlilar adliyeye sevk edildi. Zanlilar çikarildiklari mahkemede zanlilardan baba M.K. ve agabeyi I.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne F.K. ve agabeyi M.K. ile B.K. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile