Kağızman Heyeti Kaü Rektörünü Ziyaret Etti

Kağızman Heyeti Kaü Rektörünü Ziyaret Etti

Kars’ın Kağızman İlçesi’nden yaklaşık 30 kişilik bir heyet Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sami Özcan’ı ziyaret etti.

Kağızman Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, AK Parti İlçe Başkanı, Muhtarlar Birliği Başkanı, Mahalle Muhtarları ve İşadamlarından oluşan 30 kişilik heyet, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ı ilçede bulunan Meslek Yüksek Okulu (MYO)’a açtığı yeni bölümler ve Kağızman’ın gelişmesi için girişimlerinden dolayı minnettar olduklarını belirttiler.

Kağızmanlı heyat, Rektör Özcan’ı, MYO açılan bölümler, Uzun Elma Festivaline katkıları ve 24-26 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak olan ‘Geçmişten Geleceğe Her Yönüyle Kağızman’ sempozyumuna verdiği katkının sevindirici olduğunu vurguladılar.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kağızman’ın üniversite için çok önemli olduğunu söyledi.

Rektör Özcan; “Kağızman üniversitemiz için önemli. Yardımların devam edecek, ancak sadece üniversitenin değil herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Burada okuyan çocuklarımıza herkes sahip çıkmalıdır. Onalara kendi evlerindeymiş gibi davranmalıyız. Bu şekilde el birliğiyle Kağızman’ın gelişmesine, büyümesine katkı sağlamış oluruz” dedi.

Kağızman’ın gelişmesinde üniversitenin önemini de belirten Özcan; “Bir şehrin ekonomisine üniversiteler önemli derecede katkı sağlıyor. Şehirlerin büyümesi gelişmesi açısından önemli olan üniversitelerin öğrencilerine gerekli ilgiyi göstermek gerekiyor. Onların rahat ve huzurlarını sağlamak hepimiz görevi. O çocuklarımıza ev kirasından tutunda ulaşımlarına kadar kolaylıklar sağlamalıyız. Kağızman’ın da her açıdan gelişmesi için üniversitemiz yüksek okulunun çok büyük etkeni var. Bunu unutmamalıyız ve öğrencilerimize her türlü kolaylıkları sağlamalıyız” diye konuştu.

Daha sonra Kağızmanlı heyet Rektör Sami Özcan’a ressam Şahmettin Tepe’nin yapmış olduğu Rektör Özcan’ın yağlı boya resmini hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile