Kahiad Başkanı Baran'dan Esnafa Çağrı

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran, esnafın Ahilik Hafttası kutlamalarına katılmasını istedi.

Baran, mesajında, Ahilik Haftası kutlamalarının 23-29 Eylül tarihlerinde yapılacağını anımsatarak, esnafın birer Ahi olarak etkinliklere katılmasını gerektiğini ifade etti.

İl genelinde bulunan bütün esnafı Ahilik ahlakıyla çalışmaya davet eden Başkan Baran, şunları kaydetti:

"İnsanlar ne kadar gelişirse, ne kadar değişirse değişsin, değişmesi mümkün olmayan bizim öz değerlerimizdir. Ahi demek kardeş demektir. Bütün esnaflar birbirinin kardeşidir. Kardeşlik paylaşmadır, yardımlaşmadır. Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan Türk milletinin, köklü geleneklerinden biri olarak bugünlere kadar ulaşan Ahilik kültürüne yaşayarak sahip çıkmamız gerekir. Ahilik sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, yardımlaşmayı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarır. Yoksula sahip çıkar. Herkesin kendi sanatında yükselmesini ve gelişmesini hedefler. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Bir yandan dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, bir yandan da milli kimliği oluşturan değerleri korumaya çalışan, milletimizi birbirlerine yakınlaştıran ve insanlar arasında dayanışma kurulmasını sağlayan Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ortak hedefini oluşturmaktadır.

Ahilik kurumuna ve kutlamalarına herkesin sahip çıkması gerektiğini aktaran Baran, "Özellikle esnaflarımızın Ahilik'e hep birlikte sahip çıkmaları lazım ki, Ahilik kültürünü Ahiliğin merkezi Kırşehir'den, tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmuş olalım" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile