Kahraman Binbaşı ihanet gecesini Beyaz Tv'ye anlattı

Kahraman Binbaşı ihanet gecesini Beyaz Tv'ye anlattı

Geçtiğimi yıl gerçekleşen darbe girişiminin ardından Barış Dedebağı birkez daha gündem olmayı başardı. Alçakça girişilen kalkışmanın nasıl püskürtüldüğünü kendi gözüyle aktardı

Türker Akıncı'nın sunduğu ve 15 Temmuzda gerçekleşen hain darbe gecesi yaşananların anlatıldığı programa Barış Dedebağı damga vurdu. Dedebağ darbe gecesi ve sabahında kendi birliğinin neler yaptığını anlattrken şok gerçekleri de ilk kez açıkladı.

Birtakım askerlerin kendisi hakkında yalan yanlış ithamlarda bulunduğundan bahsetti. Dedebağ FETÖ'cü hainlerin kendisi hakkında yürüttüğü algı operasyonlarına ve tüm iddialara görüntüler ile cevap verdi. 

15 Temmuz'dan sonra neden istifa ettiğini açıklayan Dedebağ, 22 Temmuz gecesi hainlerin yeni bir darbe girişimi için hazırlık yaptıklarını anlattı.

YA ŞEHİT EDECEKLERDİ YA DA...

Başta olayı bilmeyen halktan darbeci zannedilerek dayak yediğini söyleyen Dedebağ ' Ben daha tümene gitmeden önce bazı kahraman subaylar direnişi zaten başlatmıştı. Darbeciler direnen arkadaşlarım ya şehit edeceklerdi ya da derbest. ' dedi.

BEN EZANIN BAYRAĞIN VATANIN DELİSİYİM

İtiraf ediyorum; Ben bir deliyim ezanın, vatanın, bayrağın delisiyim' diyen Dedebağ şu ifadeleri kullandı;

BİR ÇOK DELİL GÖMÜLDÜ

15 Temmuz'a ait bir çok delil gömüldü. Geçmiş olsun. Kan dökülecekmiş dediler, vatandaşın kanı dökülürken neredeydi bunlar?

BEN KAHRAMAN DEĞİLİM


Bana kahraman falan demeyin. Ben kahraman değilim ben vatanıma diyetimi ödedim. Ben görevimi yaptım. 

15 TEMMUZ'UN KAHRAMANIYDI

Barış Dedebağı darbe günü binbaşı olarak görev yapmaktaydı. Kalkışma püskürtüldükten sonra görevinden istifa etti. Gerekçe olarak ise hainlerle aynı üniformayı giymek istemediğini gösterdi. Özellikle vatandaşa ve polise kurşun sıkan askerlere ve komutanlara söylediği sert sözler ile uzun süre gündemde kalmıştı.

Kahraman Binbaşı televizyonlarda ilk kez yayınlanan görüntülerle 15 Temmuz ihaneti Beyaz Tv'ye anlattı. 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile