Kahraman Itfaiyeci Kürsat Aydin Son Yolculuguna Ugurlandi

Kahraman Itfaiyeci Kürsat Aydin Son Yolculuguna Ugurlandi

Samsun’da hayatini kaybeden itfaiyeci Kürsat Aydin, görev yaptigi memleketi Amasya’nin Merzifon ilçesinde dualarla son yolculuguna ugurlandi.

Kahramanmaras’ta depremin yiktigi binanin enkazindan kurtardiklari yasli adama ayagindaki botlarini çikarip giydirdigi yürekleri isitan görüntülerle kahramanlasan Aydin, 6 Subat depremlerinin sembollerinden olan o botlarini bir daha giymeyerek Merzifon itfaiyesinin duvarina asmisti.

Samsun’un Atakum ilçesindeki evinin banyosunda ani ölümü sonrasi cenazesi Merzifon’a getirilen 43 yasindaki Aydin, sevenlerini yasa bogdu. Merzifon Kara Mustafa Pasa Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Türk bayragina sarili naasi meslektaslarinin omuzlarinda tasinan kahraman itfaiyeci son yolculugunu ugurlanarak defnedildi.

Merzifon itfaiyesi önünde düzenlenen törende helallik alinirken yaptigi konusmada gözyaslarina hakim olamayan Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi, fedakar bir mesai arkadaslarini genç yasta kaybetmenin üzüntüsünü yasadiklarini belirterek Aydin’in ailesine bassagligi diledi. Cenaze törenine Amasya Belediye Baskani Turgay Sevindi ve Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutani Tuggeneral Mete Kus da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile