Kahramankazan Belediyesi'nden 550 Çiftçiye Bugday Ve Arpa Tohumu Destegi

Kahramankazan Belediyesi'nden 550 Çiftçiye Bugday Ve Arpa Tohumu Destegi

Kahramankazan Belediyesi, 550 çiftçiye 200 ton bugday, 150 ton da arpa olmak üzere toplam 350 ton hibe tohum desteginde bulundu.

Kahramankazan Belediyesi, Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin su indirimini gerekçe gösterip bazi sosyal yardimlarla birlikte arpa ve bugday tohumu destegini veremeyecegini açiklamasinin ardindan 550 çiftçiye 200 ton bugday, 150 ton da arpa olmak üzere toplam 350 ton hibe tohum desteginde bulundu. Bocce sahasi için ayrilan alanda düzenlenen törene çiftçiler yogun ilgi gösterdi. Törene Ankara Milletvekilleri Emrullah Isler, Lütfiye Selva Çam, Zeynep Yildiz, Ankara Il Kaymakam Abdullah Selim Parlar ve vatandaslar katildi.

Belediye Baskani Serhat Oguz, Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin son zamanlarda üzerine düsen sorumluluklari yerine getirmedigini belirterek, “Bir dilim ekmegimizi sizinle paylasmak bizim için onurdur, sereftir. Devletimizle ve milletimizle bütünlesmis hizmet anlayisimizla sizlere elimizden gelen ne varsa sonuna kadar destek olmaya çalisiyoruz” dedi.



“Türkiye’de internet erisim ve altyapi lisansina sahip tek belediyeyiz”

Törende çiftçilere hitaben konusan Baskan Oguz, Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin bütçesinin Kahramankazan Belediyesi’nin bütçesinden 66 kat büyük oldugunu hatirlatarak, "Büyüksehir’de bu isleri organize eden arkadaslar, ‘Ilçe belediyelerinin akli yeni mi yerine geldi’ diyorlar. Bakin Türkiye’de bir ilki yaparak KazanBelNet’i kurduk. Bugün 5 bin tane abonesi var. Türkiye’de internet erisim ve altyapi lisansina sahip tek belediyeyiz. Kahramankazan’da 26 tane köyümüzün internetini biz veriyoruz. Sonra ‘üreten belediyecilik’ diyoruz. Borçlanmadik, kredi kullanmadik. Kendi öz kaynaklarimizla kurduk degerli kardeslerim. Cumhuriyet Halk Partisi 2006-2007 senesinde üniversite ögrencilerinin belediye bütçesinden burs almasini mahkemeye tasidi. Mahkeme de bir karar verdi, saygimiz var. Kahramankazan Belediyesi olarak biz dün itibariyla tam 632 ögrencimize burs verdik. Göreve geldigimizden bu yana veriyoruz. 5 milyon fidenin üstüne 500 bin de ata tohumlarimizi dagittik. Sonra Ukrayna-Rusya savasi gündeme gelince kirsal kalkinmadaki arkadaslarimiz dedi ki, Ziraat Odasi baskanimiz da sag olsun getirdi projeyi, ‘Ay çekirdegi hibesi verelim’ dediler. Hemen harekete geçtik ve 8 bin dönüm araziye yaglik ay çekirdegi hibesi verdik. Çiftçimize ilk mazot destegini biz verdik” diye

konustu.



“Ankara Büyüksehir Belediyesi çiftçiyi ve vatandasi yari yolda birakti”

Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi’nde Ankara Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü’nün (ASKI) faturalarinda yüzde 50 indirime gidilmesi için evet oyu verdiklerini kaydeden Baskan Oguz, konusmasina söyle devam etti:

“Daha ellerimiz asagiya inmeden ASKI herkese mesaj atmis. ‘Sosyal yardimlari ASKI’ye yapilan su indirimi nedeniyle veremeyecegiz’ diye. Yahu aceleniz ne, daha elimiz yukaridan asagiya inmedi. Daha bu ayki ASKI tahakkuklari gerçeklesmedi. ASKI’nin su an ekim ayinda hiçbir gelir kaybi yoktur degerli kardeslerim. Bunu lütfen Iller Bankasi’ndan bu ay belediyelere gelen payi yüzde 60 artmistir. Yani Ankara Büyüksehir Belediyesi 1 milyar aylik Iller Bankasi’ndan merkezi hükümet ödenegi aliyorsa, bu ödenek 1 milyar 600 milyon olarak bu ay hesaplarina yatmistir. Simdi soruyorum, diyorum ki tarimsal hibeleri vermediniz, çiftçiyi yari yolda biraktiniz. Sosyal yardimlari vermediniz, vatandasi yari yolda biraktiniz. Kasaniza giren bu kadar parayi ne yaptiniz? Iste biz kasamizdaki her kurusu vatandasimizla paylasiyoruz, paylasmaya da devam edecegiz. Belediyenin gerçek sahibi sizsiniz. Belediyenin kasasindaki her kurusun sahibi sizsiniz ve bizim sizinle birligimiz var degerli kardeslerim. Bir dilim ekmegimizi sizinle paylasmak bizim için onurdur, sereftir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile