Kahramankazan'da Köy Pazari Açildi

Kahramankazan'da Köy Pazari Açildi

Kahramankazan Belediyesi, çiftçiler tarafindan yetistirilen dogal ürünlerin hiçbir araci olmadan satabilecekleri köy pazarinin açildigini duyurdu.

Kahramankazan Belediyesi’nce tarim ve hayvancilik alaninda yogun bir potansiyele sahip olan ilçede ilk kez geçen yil açilan ‘Kahramankazan Köy Pazari’ bu yil da kapilarini açti. Her Cumartesi günü hizmet verecek olan Köy Pazari sayesinde çiftçi ve üreticiler, yetistirdikleri dogal ürünlerini araci olmadan tüketicilerle bulusturma imkâni buldu.

Pazarin açilis törenine, Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, belediye meclis üyeleri, çiftçiler ve vatandaslar katildi.

Köy pazari, ahilik geleneklerine uygun olarak yapilan pazar duasi ile açildi. Kahramankazan Köy Pazari’nin ilk gününde ilçedeki yaklasik 50 çiftçi ve üretici tezgâh açti. Çiftçi ve üreticiler yetistirdikleri ürünleri vatandasla bulusturdu. Pazarin ilk gününde yalnizca, Kahramankazan’dan degil Ankara’nin çesitli ilçelerinden gelen vatandaslar alisveris yapti. Baskan Oguz da pazarin ilk gününde çiftçileri yalniz birakmadi. Tezgâhlari tek tek gezen Oguz, çiftçilere hayirli olmasi temennisinde bulunarak, alisveris yapti.

‘Çiftçi ve üreticiler mutlu’

Kahramankazan Köy Pazari’nda yalnizca, ilçe genelindeki çiftçi ve üreticilerin tezgâh açmasina izin veriliyor. Çiftçi ve üreticilerin disinda halden mal alarak, aracilik yapan esnafin pazara girmesine izin verilmiyor. Pazarda böylece, Kahramankazan’da üretilen domates, biber, patlican gibi birçok sebze ve meyve satisa sunuluyor. Pazarda yer almak isteyen çiftçi ve üreticilerden herhangi bir ücret de alinmiyor. Zabita ekipleri de maske, mesafe ve temizlik denetimlerini sürdürerek, hijyenik bir ortamda alisveris yapilmasini sagliyor. Kahramankazanli çiftçi ve üreticiler Köy pazarinin açilmasini yillardir beklediklerini belirterek, bu imkâni kendilerine saglayan Baskan Oguz’a tesekkür etti. Ürünlerini daha uygun fiyata tüketiciyle bulusturduklarini anlatan çiftçiler, bunda araci olmadan direkt üreticiden tüketiciye ulasilmasinin etkili oldugunu ifade ediyor. Pazardaki çiftçiler, “Kahramankazan Belediyemizin sundugu bu imkânla, bin bir emekle, alin terimizle ürettigimiz, el emegi göz nuru ürünlerimizi daha ucuz, daha taze ve daha saglikli sekilde tüketiciyle bulusturuyoruz. Tüm Ankaralilari her cumartesi günü pazarimiza bekliyoruz” diye konustu.

Baskani Oguz da göreve geldikleri ilk günden bu yana ilçedeki çiftçi ve üreticilerin, sadece kendilerine ait bir köy ürünleri pazari talebinde bulunduklarini belirterek, “Bu talebe elbette kayitsiz kalamazdik ve pazarimizin ilk kez geçtigimiz yil hizmete açmistik. Tabi sezon bitince pazarimiz son bulmustu. Simdi de çiftçi ve üreticilerimizin uzun yillardir bekledigi köy pazarimiz ikinci kez kapilarini açti. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz, hayvan yetistiricilerimiz basimizin tacidir. Sizler yeter ki üretin, biz elimizden gelen tüm destegi size vermeye haziriz. Insallah pazarimiz giderek büyüyecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile