'Kahramanlar'In Ilk Görevi

'Kahramanlar'In Ilk Görevi

Kahramankazan Belediyesi’nin dogal afet, kaza ve kaybolma gibi durumlarda vatandaslarin yardimina kosmak için tamami gönüllü 30 personelinden olusan Arama Kurtarma Birligi ilk görevine çikti. Ekip üyeleri Ayas’ta geçtigimiz günlerde traktörünün çaya uçmasi sonucu kaybolan vatandasi bulmak için 2 gün boyunca yogun çaba harcadi.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un talimatiyla kurulan ve aylarca süren teorik ve pratik egitimlerin ardindan hazir hale gelen Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birligi ilk görevine çikti. Arama Kurtarma Birligi’nin ilk görev yeri

ise Ayas oldu. Ekip üyeleri geçtigimiz günlerde traktörüyle çaya uçmasinin ardindan kaybolan vatandasi bulmak için arama kurtarma faaliyeti gerçeklestirdi. AFAD koordinesinde gerçeklestirilen arama kurtarma faaliyetine jandarma arama kurtarma ekipleri de katildi.

Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birligi, bölgede 2 gün boyunca kayip vatandasi aradi. Ancak çalismalar sonucunda kayip vatandasin izine ulasilamadi. Arama faaliyetlerinin bölgede koordineli sekilde devam edecegi ifade edildi.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, birliklerinin Türkiye’nin her kösesinde yasanabilecek olasi afet, kaza ve kaybolma gibi durumlarda görev alabilecek kapasitede oldugunu belirterek, gerçeklestirdikleri özverili çalisma ve gayretlerinden dolayi Arama Kurtarma Birligi’ne tesekkür etti. Birligin tüm üyelerinin gönüllü belediye personellerinden olustugunu söyleyen Oguz, “Ülkemizde ve dünyada afet ve felaketlerin yasanmamasini diliyoruz, ancak ihtiyaç duyulmasi halinde Arama Kurtarma Birligimiz yalnizca ilçemizin degil, yurdumuzun hangi kösesinde olursa olsun yasanabilecek olasi deprem, sel, kasirga gibi dogal afetler ve kazalara müdahale edebilecek donanimda. AFAD’in koordinesinde göreve her zaman haziriz. Birligimiz ihtiyaç duyuldugunda en zora düsmüslerin, yardim bekleyenlerin imdadina kosacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile