Kahramanmaras'a Izmir'den 'El Ele Bilim Projesi'

Kahramanmaras'a Izmir'den 'El Ele Bilim Projesi'

TÜBITAK 4007 Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çagrisi çerçevesinde Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Izmir’den Kahramanmaras’a El Ele Bilim Projesi" destek aldi. Izmirli gönüllü ögretmenler hemen harekete geçti ve 26-27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenen projeye yaklasik 3 bin ögrenci katildi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tüm ögrencilere yönelik gerçeklestirilen etkinliklerde özel ögrenciler için de atölyeler yer aldi.

Kahramanmaras Avsar Çadir Kentinde Izmir Il Milli Egitim Müdürlügünden gönüllü ögretmen, idareci ve AR-GE personeli ile 25’ten fazla atölyede çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Proje çerçevesinde ’Modüler Robot Atölyesi’, ’Planetaryum ile Uzay Atölyesi’, ’Akil ve Zeka Oyunlari Atölyesi’, ’Move and Freeze Atölyesi’, ’Kimya Atölyesi’, ’Biyolojik Çesitliligi Gözlemliyorum Atölyesi’, ’Titresimin Gücü Atölyesi’, ’Seramik ve Ebru Sanati Atölyesi’, ’Drama’, ’Anadolu Masallari’, ’Gazetecilik Atölyesi’ gibi birçok alanda atölyeler yapildi. Ögrencilerin bilime ve teknolojiye merakini artirmanin hedeflendigi etkinliklerde ayni zamanda depremin yikici psikolojik etkilerinden uzaklasmasina katki saglandi. Ayrica sisme oyun parklari kurularak ögrenciler için eglenceli bir senlik düzenlenmis oldu.

Etkinliklerin ilk günü Avsar çadir kentinde, 2. ve 3. günü ise Onikisubat ilçesindeki Hasan Balci Ilkokulu bahçesinde çadir içerisinde gerçeklestirildi.

Depremden en çok etkilenen okullarin ögrencileri, projenin gerçeklestirildigi alanlara servis araçlariyla getirildi.

Böylece projeye katilimin artmasi ve tüm depremzede ögrencilerin alana erisiminin artirilmasi saglandi. Etkinliklere katilan ögrenciler bazi etkinlikleri hayatlarinda ilk defa deneyimledikleri için çok mutlu olduklarini ifade ederken, ayni zamanda Izmir’den gelen büyüklerine tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile