Kahramanmaras Pazarcik’ta meydana gelen 7,7 büyüklügündeki depremin ardindan Elbistan’da 7,6’lik deprem felaketi yasandi. 10 ili etkileyen büyük deprem sonrasinda bölgede arama kurtarma faaliyetleri basladi.
Felaketin merkezi olan Elbistan’da enkaz altinda kalan Sevgi isimli kadin, görevlilerin ve vatandaslarin yardimiyla 18 saat sonra kurtarildi. Beraber yasadigi annesinin ise enkaz altindan cansiz bedeni çikarildi.
“Sabaha kadar çalismaya devam edecegiz”
Arama kurtarma çalismalarina katilan Burak Emre Mercan, “Çok zorlu sartlar altinda çalisiyoruz. Ses var mi diye bakiyoruz. Su an maalesef ses yok. Bugün 3 kisi çikardik, 2’si sagdi. 1’i hayatini kaybetmisti. Sabaha kadar çalismaya devam edecegiz” dedi.
“Annesi hayatini kaybetmisti, kizini sag salim aldik”
Kadini enkaz altindan kurtaran Furkan Kaymaz, “Burada imkan yok. Kendi imkanlarimizla 2 kisi çikardik. Annesi hayatini kaybetmisti. Bir de kizi çikti. Onu sag salim alabildik. Geldik sabahtan beri bir yudum su içmedik. Içerideyiz. Artçi vuruyor. Yapabilecegimiz bir sey yok. Sizin kameralarinizin lambasi olmasa isigimiz dahi yok” diye konustu.
Kahramanmaras Elbistan'da Enkaz Altinda Yasam Mücadelesi Verdiler
Kahramanmaras Elbistan’daki deprem felaketinde enkaz altinda kalan Sevgi isimli kadin, 18 saat sonra kurtarildi. Beraber yasadigi annesinin ise enkaz altindan cansiz bedeni çikarildi.



















