Kahramanmaras'ta 6. Kolordu Komutanligina Bagli Bölge Bandosu Konser Verdi

Kahramanmaras'ta, 6. Kolordu Komutanligina bagli bölge bandosu Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda konser verdi.

Milli Irade Meydani'nda 2. Zirhli Tugay Komutanliginca düzenlenen konseri, Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Emin Terzioglu ile diger yetkililer ve çok sayida vatandas izledi.

Baskan Güngör, konser sonrasi gazetecilere yaptigi açiklamada, konserde tüm dinleyiciler gibi kendisinin de duygusal anlar yasadigini söyledi.

Seslendirilen marslar ve türkülerin elde edilen zaferin önemini derinden hissettirdigini ifade eden Güngör, sunlari kaydetti:

"Her zaman biliyoruz ki bu topraklarda yasamanin bedeli var. Geçmiste atalarimiz ecdadimiz bu topraklari için bir bedel ödemis ve bizlere birakmis. Bizimde tabi ki atalarimizdan aldigimiz emaneti gelecek nesillere aktarmamiz lazim. Birde geçmiste yasadigimiz bu günleri unutmamamiz ve yeni nesillere bunu aktarmamiz lazim. Bu ülkenin kurtulusu ve bagimsizliginda ne tür savaslar ve mücadeleler verildigini çok iyi anlamamiz lazim. O günün sartlarinda yokluk içerisinde bu topraklar vatan olarak birakilmis. Allah bir daha o günleri göstermesin, birligimizi ve beraberligimizi bozmasin diyoruz. Ordumuzun, polisimizin Allah yardimcisi olsun diyoruz. Dün tabi o olaylar vardi, bugün de benzer olaylari yasiyoruz. Hamdolsun ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde bunlarla mücadele adiyor, hepsine tesekkür ediyoruz, rabbim güçlerini artirsin diyoruz."

Vali Coskun, Tuggeneral Terzioglu ve Güngör, konser sonrasi bando personelini tebrik etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile