Kahramanmaras'ta 85 Is Yerinin Bulundugu Handan Geriye Bos Bir Arazi Kaldi

Kahramanmaras'ta 85 Is Yerinin Bulundugu Handan Geriye Bos Bir Arazi Kaldi

Kahramanmaras’in en eski is hanlari arasinda yer alan ve yaklasik 85 is yerinin bulundugu Selçuk Is Hani, depremlerde agir hasar almis ve yikimi gerçeklestirilmisti. Yüzlerce esnafa ev sahipligi yapan is hanindan geriye bos arazi kaldi.

Merkez Dulkadiroglu ilçesinde 1982 yilinda hizmet vermeye baslayan içerisinde elektronikçi, ayakkabici, çantaci ve daha birçok is kolunu barindiran ve yüzlerce esnafin emek kapisi olan Selçuk Is Hani, 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar almisti. Asrin felaketi sonrasinda yikilan is hanindan geriye ise bos bir arazi ve binlerce ani kaldi.

“Kahramanmaras’in ilk is haniydi"

Selçuk Sitesi Is Hani’nda birçok hatiralarinin oldugunu belirten esnaf Osman Tatar, “Elektronik çarsisi, terziler, konfeksiyoncular, kuyumcu atölyeleri vardi. Simdi bombos bir alan var. Selçuk Sitesi’nin disaridan müsteri çeken bir potansiyeli vardi. Içerisinde turistlik malzeme satan is yerleri bile vardi. Bizim için çok önemli, tarihi bir mekan olarak düsünebiliriz. Kahramanmaras’in ilk is haniydi burasi ve ilk ayakkabicilar çarsisinin konumlandigi bir yerdi” dedi.

Esnaf Ali Kazici ise, “Yillardan beri burada emek vermis is yerleri olan herkesin ekmek kapisi olan bir yerdi ve yikildi. Burada her türlü esnaf vardi ve ne ararsan bulurdun burada. Çarsinin önceki haline bakiyoruz, yillardan beri buradayiz ve bu sekilde gördügümüzde çok canimiz sikiliyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile