Ünal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesinde yapılan "Bilinçli Okul Projesi"nin ilk dersini, Gençlik Merkezi salonunda verdi.
Türkiye'nin en büyük kaynağının gençler olduğunu dile getiren Ünal, ülkelerin kendi geçlerini kendi ufku, kendi vizonu ve kendi medeniyeti doğrultusunda yetiştirmesi gerektiğini aksi taktirde çok büyük sorunlar yaşayabileceğini belirtti.
Bunların cevabını bulabilmek için gençlerin bazı şeyleri iyi sorgulaması gerektiğini ifade eden Ünal, "Gençler, okuyorsunuz. Kitaplar sizlere bir şeyler söylüyor. Ama hayat kitaplarda anlatıldığı gibi yaşanmıyor. Hayat kitaplarda betimlendiği gibi değil, size çarptığı kadar etkili oluyor" diye konuştu.
Ünal, başarı kavramına karşı olduğunu, bizim kültürümüzde başarılı olmak diye bir şeyin olmadığına dikkat çekti.
Başarıyı batı medeniyetiyle özdeşleştiren Ünal, şunları kaydetti:
"Başarı batı medeniyetinin kendi kurduğu kapitalist sistem içerisinde insanların sürekli insanı motive edip bir 'hemstır' gibi başarıya sürekli odaklayan ve başarı motivasyonu ile çalıştıran sistem insanı adeta bir kaynak gibi kullanır ve tüketir. Oysa bizim medeniyetimizde insan eşrefli mahluktur, yaratılmışların en şereflisidir. Kendisini tanımakla sorumludur, Rabbini tanımakla sorumludur. Bir ahlakla bir erdemle ve hepsinden önemlisi de yardımlaşmayla sorumludur. Başarıda mücadele vardır ama bizim medeniyetimizde yardımlaşma vardır. Biz başarı demeyiz, muvaffak olmak deriz. 'Muvaffakiyetler dilerim' deriz. Bakın dil ne kadar belli ediyor her şeyi."
Dersinde medeniyet kavramına ilişkin de bilgi veren Ünal, medeniyet inşaası denilen şeyin bizim bilincimizde, zihnimizde, kalbimizde, dış dünyayı nasıl algıladığımızla ilgili olduğunu belirterek, "Kendimize nasıl algıladığımızla ilgilidir. Bu algıladıklarımızdan yola çıkarak, eğer 150 kelimeyle konuşuyorsanız ve bir chat dili ise kullandığınız dil, bir düşünce çıkaramazsınız. Büyük bir medeniyet inşasını büyük bir kelime haznesi oluşturabilir ancak" ifadelerini kullandı.
Rasim Özdenören'in Gül Yetiştiran Adam" ve "Müslümanca Düşünme" üzerine denemeleri ile Sezai Karakoç'un "Medeniyet Tasavvuru" adlı eserlerini okumalarını öneren Ünal, bilinçli okumanın da önemini anlattı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Asım Demirdöğen'in konuşmasının ardından, program öğrencilerin soru cevap bölümüyle sona erdi.
Programa, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Dulkadiroğu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, belediye meclis üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.
Kahramanmaraş'ta 'Bilinçli Okuma Projesi'
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Eğer 150 kelimeyle konuşuyorsanız ve bir chat dili ise kullandığınız dil, bir düşünce çıkaramazsınız. Büyük bir medeniyet inşasını ancak büyük bir kelime haznesi oluşturabilir" dedi.