Kahramanmaraş'ta Bölge Gazetecileri Bir Araya Geldi

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Karaca: '2002'de 36 milyon lira tutarında resmi ilan dağıtımı yapılırken, bugün bu rakam 321 milyona ulaşmış bulunmaktadır. Bu meblağ resmi reklamlar da dahil edildiğinde geçtiğimiz yıl için yaklaşık 400 milyon liralık bir devlet desteğinden söz edebiliriz' Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca: 'Önümüzdeki günlerde, çok sayıda yabancı gazeteciyi Türkiye’ye davet edip, mülteci kamplarımızı gezdirip, Türkiye'nin bu mültecilere neler yaptığını, olayın ne boyutta olduğunu anlatmak istiyoruz'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, 2002'de 36 milyon lira tutarında resmi ilan dağıtımı yapılırken bugün bu rakamın 321 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Karaca, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da katılımıyla, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, Kahramanmaraş'ta, bölge illerindeki gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ülke ve gelecek için önem taşıdığını söyledi.

Kamuya ait resmi ilanların eşit, tarafsız ve objektif ölçütlerle dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, '2002'de 36 milyon lira tutarında resmi ilan dağıtımı yapılırken, bugün bu rakam 321 milyona ulaşmış bulunmaktadır. Bu meblağ resmi reklamlar da dahil edildiğinde geçtiğimiz yıl için yaklaşık 400 milyon liralık bir devlet desteğinden söz edebiliriz.' dedi.

Karaca, kurumlarının, ülkenin son dönemlerde gerçekleştirmiş olduğu kalkınma hamleleri eşliğinde sağlanan ilerleme ve gelişme doğrultusunda hareket ettiğini belirtti.

Kurumlarının şube sayısını 41'e çıkartarak ülkenin dört bir yanında gazetelere hizmet verir hale geldiğini dile getiren Karaca, şunları kaydetti:

'Meydana gelen tüm bu gelişmelere bağlı olarak günümüz dijital teknolojisinin getirdiği kolaylıklar ve sağladığı imkanlar doğrultusunda kısa sürede 81 ilimizde hizmet verebilecek bir alt yapıya sahip olduğumuzu da ayrıca belirtmek isterim. Basın İlan Kurumu olarak, uzunca bir süredir gazetelerimizin dijital dönüşümü üzerinde ısrarla duruyoruz. Bunu iki sebeple yaptığımızı söyleyebilirim. Birincisi, gazetelerimizin bir işletme olarak faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak ve desteklemek. İkincisi ise fiziki baskılarla dijital medyanın birlikteliğinden daha güçlü bir sinerji oluşturmak. 2016'da yayınladığımız yönetmelik ile tüm gazetelerimizin internet üzerinden yayın yapmalarını zorunlu kıldık ve ek gösterge ile yeni ilave kaynak verdik. Şu an görev alanımızdaki bütün gazetelerimizin internet sitelerinin bulunmuş olmasından memnunluk duyduğumu ifade etmek isterim.'

Karaca, resmi ilanların daha çok kişiye ulaşması açısından günde yaklaşık 600 resmi ilanın gazetelere eş zamanlı olarak kurumları tarafından sevk ve idare edilerek paylaşımlarının yapıldığını kaydetti.

Basın kurumlarına yaptıkları yardımları aktaran Karaca, şöyle devam etti:

'Sadece geçtiğimiz yıl basında fikren ve bedenen çalışan 3 bin 308 kişiye yaklaşık 14 milyar lira faizsiz borç para verilmiştir. Aynı şekilde 170 gazetecimize 680 bin lira muhtaçlık, 14 vefat eden gazetecimizin muhtaç ailesine de 84 bin lira tutarında da ölüm yardımında bulunulmuş, 84 gazete derneğimize 1 milyon 251 bin lira maddi yardım desteğinde bulunulmuştur. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında İstanbul'da yayınlanan azınlık gazetelerine de 150 bin lira destekte bulunulmuş, bir gazetemize de 200 bin lira kredi sağlanmıştır.'

- 'Dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyorlar'

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca da eskiye nazaran son 15 yılda yapılan atılımlarla insan hakları, demokrasi ve tüm imkanlar açısından büyük gelişmeler olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 3 milyondan fazla sığınmacının ağırlandığına işaret eden Akarca, dünyanın hepsinin bir araya gelip yapamadığını Türkiye'nin tek başına yaptığını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, Türkiye için en önemli olan projeleri yürüten bir bakanlığın başında bulunduğunu belirten Akarca, şöyle devam etti:

'AFAD olsun, TİKA olsun dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyor. Kanada 2-3 mülteciyi ülkesine kabul ettiği zaman ve o Kanada'nın genç başbakanı bir mültecinin yanağını okşadığı zaman bu gazetelerin birinci sayfalarında yer alır. Türkiye 3 milyondan fazla mülteciyi barındırıyor, eğitim ihtiyacını karşılıyor. Tüm ihtiyaçlarını sağlık ihtiyaçlarının hepsini karşılıyor. Büyük paralar sarf ediyor. Fakat dünyada yeteri kadar bilinmediğini ya da bilinmek istenmediğini görüyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde çok sayıda yabancı gazeteciyi Türkiye’ye davet edip, mülteci kamplarımızı gezdirip, Türkiye’nin bu mültecilere neler yaptığını, olayın ne boyutta olduğunu anlatmak istiyoruz.' dedi.

Akarca, TİKA'nın dünyanın başarılı bir kuruluşu olduğunu, dünyanın her yerinde çok büyük yatırımlar yaptığını, zor durumda kalmış mazlumlara çok büyük imkanlar sağlandığını belirterek, 'Bunlar hep Türkiye'nin başarısı. Ülkemizle ne kadar gurur duysak yeridir.' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile