Kahramanmaraş'ta Huzur Toplantısı

Kahramanmaraş'ta Huzur Toplantısı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, düzenlediği Huzur Toplantısı ile mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

  Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın , düzenlediği Huzur Toplantısı ile mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi . Kentin asayişini değerlendiren Aydın , " Huzur ve güvenliğin temini bütün bireylerin , bütün kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşebilecek bir faaliyettir " dedi .
Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından hazırlanan toplantı Emniyet Brifing salonunda gerçekleşti . Mahalle muhtarları , Emniyet Müdür Yardımcıları ve görevli amirler katıldığı toplantıda , kentin asayiş ve güvenliği ele alındı . Burada muhtarlara seslenen Emniyet Müdürü Aydın huzur ve güvenliği polisin tek başına sağlamasının mümkün olmadığını söyledi .
Dünya insanının en önemli sorununun güvenlik olduğunu kaydeden Aydın , " Yani vatandaşımız çarşıda , pazarda gezerken , alışverişini yaparken , ailesiyle birlikte hafta sonu piknik yaparken , bu faaliyetlerini başı ağrımadan , huzurlu bir ortamda ifa etmek ister . Veyahut gece yattığında huzur içerisinde uyumak ister . İnsanımızın huzur ve mutluluğunu sağlamakta kompleks bir iştir . Bu nedenle asayiş , bütün bireylerin , bütün kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşebilecek bir faaliyettir " diye konuştu .
Son günlerde artan terör olaylarına değinen Aydın , şehit haberlerinin yürekleri yaktığını dile getirdi . Güvenlik güçlerinin terörü bitirmek adına gece gündüz tüm birimleriyle çalıştığını ifade eden Aydın , terör kadar acı veren diğer bir konunun ise trafik kazaları olduğunu vurguladı . İnsanların hayatını sağlık ve sıhhat içerisinde geçirmenin en büyük arzuları olduğuna dikkat çeken Aydın şunları söyledi :
" Ama bu gün göremediğimiz veya görmemezlikten geldiğimiz günümüzdeki bu terörden daha belalı bir terör var ki , o da trafik terörüdür . Çünkü Türkiye de her gün 10-15 kişi trafik kazasından ölmekte , bir o kadar da insan yaralanmaktadır . Faturası insan hayatına çok ağırdır . Bu travmalar kolay kolay geçmez . İnsanlar ya felç olurlar veya hayatını yüzde 10 yüzde 20 kapasite ile sürdürür . Meydana gelen maddi hasarları ise saymıyorum . Ekonomimize bütçemize büyük zarar vermektedir . Bu hepimizin bilmiş olduğu bir gerçektir . Bütün bunları önlemenin merkezinde , esasında insanın dikkati , insanın bu işe , bu terörü önlemeye olan istekliliğidir . Yani direksiyonun başına geçtiğiniz zaman , ' ben kaide ve kuralı içerisinde aracımı kullanacağım ' isteğidir . İşte canımızı yakan , içimizi acıtan bir sürü hadise bir sürü olay var . Bütün bunların önlenmesi hepimizin elinde , hepimizin sayesinde olur . "
Aydın , toplantının ilerleyen bölümlerinde muhtarların sorularını yanıtlarken , Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından son bir ayda meydana gelen asayiş olayları hakkında brifing verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile