Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, ziyaretçileri Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Mahalle ve Tarim Hizmetleri Daire Baskani Mehmet Fatih Türkmener ile Veteriner Isleri Müdürü Erkan Aksu karsiladi.
Güngör, yaklasik 50 ögrenciyle birlikte hayvanlara yem ve su verdi.
Hayrettin Güngör, gazetecilere, sadece bir gün degil her gün hayvan haklari bilincinin olusturulmasi gerektigini söyledi.
Merkezin faaliyete girmesinden bu yana yaklasik 40 bin hayvanin tedavisinin gerçeklestirildigini aktaran Güngör, 2021 yili içerisinde ise 4 bin hayvanin saglik kontrolünün gerçeklestirildigini ifade etti.
Güngör, merkezde kapasite gelistirilmesine yönelik çalismalarin tüm hiziyla devam ettigine isaret ederek, "Tesiste 300 hayvana hizmet veriliyor. Yeni yapilacak olan alanla kapasiteyi 600'e çikarmis olacagiz. Sehrimizdeki potansiyele baktigimizda da bu sayi son derece yeterli olarak gözüküyor. Genisletme çalismalarinin bir aya kadar tamamlanmasi hedefleniyor." diye konustu.
Kahramanmaras'ta Ögrenciler Barinaktaki Sokak Hayvanlarini Ziyaret Etti
Kahramanmaras'ta ilkokul ögrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü dolayisiyla sokak hayvanlarinin bulundugu barinagi gezdi.



















