Onikisubat ilçesi Süleyman Sah Mahallesi’ndeki Sümerevler sitesinin yapimina 1970’li yillarda baslandi. Yaklasik 10 yillik yapim asamasinin ardindan 13 blok ev sahiplerini barindirmaya basladi.
Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen depremlerde 13 blok agir hasar aldi. Deprem sonrasi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yerinde dönüsüm projesi çerçevesinde çalismalara baslandi. Anlasilan insaat firmasi ilk etapta 5 blogun yer aldigi alanda kazi çalismalarina basladi.
Bir yilda tamamlanmasi beklenen yerinde dönüsüm çalismalari sonrasi yeni konutlar depremzede hak sahibi vatandaslarin yeni yuvasi olacak.
Proje hakkinda bilgi veren santiye sefi ve Insaat Mühendisi Feyza Nur Pekmez, “Yerinde dönüsüm projesi çerçevesinde kazi islemlerimiz basladi.
En kisa sürede hafriyati kaldirmayi planliyoruz. Hak sahiplerinin de kisa sürede evlerini teslim etmeyi planliyoruz. Proje çerçevesinde 4 blokta 96 konut, 29’da is yeri olusturulacak” dedi.
Depremzede Ömer Çolak ise, “6 Subat depremlerinde binalarimiz agir hasar aldi ve yikildi. Yerinde dönüsüme basvurduk ve kabul edildi. Alana is makinalari girdi ve çalismalara basladi.
En kisa sürede insaatlar biter ve biz de konteynerden kurtulur ve yeni evimize geçeriz. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz” diye konustu.
Kahramanmaras'ta Yerinde Dönüsüm Sevinci
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi agir hasar alan 13 bloklu sitenin 5 blogunda yerinde dönüsüm heyecani basladi. Yerinde dönüsüm projesi çerçevesinde bir yilda tamamlanmasi planlanan konutlar depremzedelerin yeni yuvalari olacak.



















