Kahramanmaras Tabipler Odasi, TTB Baskani Fincanci'yi Istifaya Davet Etti

Kahramanmaras Tabip Odasi Baskani Lütfi Tiyekli, Türk Silahli Kuvvetlerine yönelik sözleri nedeniyle Türk Tabipler Birligi Baskani Sebnem Korur Fincanci’yi istifaya davet etti.

Kahramanmaras Tabip Odasi Baskani Lütfi Tiyekli yaptigi açiklamada, “Milletimizin canina açikça kasteden terör örgütlerinin agzi ile sanli Türk ordumuzu hedef alan küçük düsürücü müfteri açiklamalarini kesinlikle kabul etmiyoruz. Kisisel ihtiraslari ile verdigi beyanin kisiyi bagladigini ve bu ifadelerin hiçbir zaman onurlu Türk hekimlerini temsil etmedigini belirtmek istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Fincanci’nin yaptigi açiklama ile tabiplik meslegini itibarsizlastirdigini ifade eden Tiyekli, sunlari kaydetti:

“Açiklamalari ile meslek örgütümüzü itibarsizlastirmasini ve isgal ettigi makami her açiklamasinda sahsi fikirleri için kullanmasini kabul etmiyoruz. Bu açiklamalarin Türk Tabipleri Birligi gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini olusturan bir kurumu temsil eden kisi tarafindan yapilmasini reddediyor, kendisini istifaya davet ediyoruz. Türkiye’nin hekimleri her daim devletinin ve milletinin yaninda olacaktir. Konuyla ilgili Türk adaleti karsisinda hesap vermesi için basta suç duyurusu olmak üzere gerekli hukuki girisimleri en kisa sürede baslatacagimizi kamuoyuna saygiyla duyururuz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile