Kahta ilçesi Ziraat Odası Konferans salonunda düzenlenen konferansa GAP Tarımsal Yayım ve Eğitim Projesi(TEYAP) Uzmanı Zevaddin Özcan, Kahta Gıda ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı, Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım, köy muhtarları, tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı.
Yerel Kalkınma Stratejisinde Leader Yaklaşım konulu konferansa, GAP TEYAP Uzmanı Zevaddin Özcan konuşmacı olarak katıldı.
Leader yaklaşımının yerel kalkınmada yeni bir yöntem olduğunu vurgulayan GAP TEYAP Uzmanı Zevaddin Özcan,"Yerel kalkınmada yeni bir yöntem olan Avrupa ve dünyanın tarımda gelişmiş ülkelerde uygulanan bu yaklaşım Türkiye’de uygulanmaya başlamıştır. Yereldeki grupların inisiyatif alarak yerel yönetimlerde aktif olmasını söz konusudur. 7 temel aşamadan oluşan yaklaşımda alan bazlı yerel kalkınma, yerel eylem grupları oluşturma, tabandan tavana yaklaşım, yenilikçi, çok sektörlü eylemlerin bütünleştirmesi, iletişim ağı, iş birliği ortaklığı şeklindedir " şeklinde konuştu.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK ofisi ile ilgili alınan kararın isabetli olduğunu belirten Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı, ofisin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi.
Başkan Turanlı, TKDK Ofisinin açılmasıyla Adıyaman’da tarım sektörünün gelişmesi ve kırsal kesimdeki yaşayan insanların refah düzeyinin yükselmesine önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.
Kahta İlçesinde Leader Konulu Konferans Düzenlendi
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Ziraat Odası ve GAP TEYAP tarafından ’Yerel Kalkınma Stratejisinde Leader Yaklaşım’ konulu konferans düzenlendi.