Kahtalı Esnafın Suriyeli Vatandaşa Duyarlılığı

Kahtalı Esnafın Suriyeli Vatandaşa Duyarlılığı

Uzun yıllardır Kahta’da esnaflık yapan Ömer Pirçek, Suriye’de yaşanan zulümden kaçan ve Kahta’ya yerleşen Suriyeli vatandaşa iş yerinde çalışmasını önerdi.

Suriye'deki savaştan dolayı Kahta'daki akrabalarının yanına yerleşen Barmaja, burada da işsiz kaldı. Bu durumu fark eden Ömer Pirçek, Şeyh Muhammed Barmaja'ya kendi iş yerinde çalışmasını önerdi. Pirçek, "Suriye halkını kardeş gibi görmek ve zulümden kaçan Suriyeli kardeşlerimize kucak açmak, insani bir sorumluluktur. Başta devlet büyüklerimiz olmak üzere Türkiye'deki bütün sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bu insani görevi yapmak için çaba sarf etmektedirler. Ben de üzerime düşen görevi bir işveren olarak, Suriyeli kardeşimiz olan Şeyh Muhammed Barmaja'ya istihdam sağlayarak yerine getirmenin sevinci içerisindeyim. Kahta’da istihdam alanının kısıtlı olmasına rağmen, böyle bir kardeşimize istihdam sağlamak benim için gurur verici bir davranıştır" dedi.

Kahtalıların bu konudaki hassasiyetlerinin kendisini çok duygulandırdığını ve Hz. Peygamber (s.a.v.) döneminde ensar-muhacir iklimindeki o kardeşliği anımsattığını ifade eden Barmaja, "Öncelikle bana kucak açan ve beni kardeş gibi gören Ömer Pirçek’e ve tüm Kahtalılara teşekkürü bir borç bilirim. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin biz Suriyeli halka olan hassasiyetleri de takdire şayandır. Kendimi ensar-muhacir ikliminde hissettim. Allah razı olsun. Allah Suriye'de geride kalan, gelmek isteyip de gelemeyen ve orada zulme maruz kalan kardeşlerimize de yardım etsin. Bu sevgi ve kardeşlik beni bahtiyar etmiştir. 'Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezseniz.' hadis-i şeriflerinde de belirtildiği gibi, birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Ben ve hanımım ilerleyen yaşımıza rağmen, büyük gayret göstererek, Türkçeyi öğrenmeye çalışıyoruz. Bunun için halk eğitim merkezinde hafta sonu, okuma yazma kursuna gidiyoruz. Küçük kızım Sılaf, down sendromlu ve 10 yaşında olmasına rağmen, gittiği özel bir rehabilitasyon merkezinde, Türkçeyi 2 ayda öğrendi. Sılaf'ın zekası Sayın Kaymakam bey tarafından da fark edildi. Kaymakam bey kızımı takdir edip, ona hediyeler verdi. Hem kızım, hem de ben ne kadar sevindik bilemezsiniz. Buradan Kahta Kaymakamı Sayın Metin Esen'e de teşekkür etmek istiyorum. Kızım Sılaf, down sendromlu olmasına rağmen şu an 3 dil bilmektedir" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile