Kahve Esliginde Kitap Okuma Aliskanligi Kazaniyorlar

Kahve Esliginde Kitap Okuma Aliskanligi Kazaniyorlar

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde Karatepe Ilk ve Ortaokulu’nda görev yapan Türkçe Ögretmeni Zeliha Sasmaz Çaglar tarafindan düzenlenen kütüphanede ögrenciler, “Bir Kahve Bir Kitap” etkinligiyle kahve esliginde kitap okuma aliskanligi kazaniyor.

Ilçede faaliyet gösteren okullarda ögrencilere kitap okuma aliskanligi kazandirmak amaciyla çesitli faaliyetler düzenleniyor. Karatepe Ilk ve Ortaokulu’nda da Türkçe ögretmeni Zeliha Sasmaz Çaglar tarafindan düzenlenen kütüphanede ögrenciler, “Bir Kahve Bir Kitap” slogani ile kahve esliginde kitaplarini okuyarak, kitap okuma aliskanliklarini gelistiriyor.

“Amaç Ögrencilere Kitap Okuma Aliskanligi Kazandirmak ”

Etkinligin amaçlari hakkinda konusan Çaglar; “Etkinligin temel amaci, ögrencilere kitap okuma aliskanligi kazandirmak. Ayrica, ögrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletisim ve sosyal becerilerinin gelismesini desteklemektir. Ögrencilere kitap okuma aliskanligi kazandirarak, toplumsal duyarlilik ile yorumlama bilgi ve becerilerinin gelismesine katki saglamayi hedefledik. Her yerde kitap okumayi aliskanlik haline getirip, kitap okuma düzeyini yükseltmek ve bilinçli kitap okumaya bakis açisini olumlu yönde gelistirmek temel hedeflerimizdendir. Okulumuz ortaokul ögrencileri kitaplarla iç içe gönüllerince kütüphanemizi sil bastan düzenlemislerdir. Ortak fikir birligiyle yapilan düzenlemelerden sonra “Bir Kitap Bir Kahve“ etkinligiyle kütüphane bulusmalarimizi gerçeklestirdik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile