Kakava-Hidirellez Senligine 9/8'Lik Ritimlerle Davet

Kakava-Hidirellez Senligine 9/8'Lik Ritimlerle Davet

Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde kutlanan ve binlerce turist agirlayan Kakava ve Hidirellez senliklerine kisa bir süre kala yöresel kiyafetlerini giyen Roman vatandaslar, 9/8’lik müzik esliginde dans ederek hem Edirnelileri hem de turistleri Kakava ve Hidirellez senliklerine davet etti.

Her yil 5-6 Mayis tarihlerinde kutlanan ve baharin habercisi olan Kakava ve Hidirellez senlikleri için geri sayim basladi.

Türkiye’den ve yurt disindan birçok turistin ilgi gösterdigi senligi bu yilda katilimin yüksek olmasi bekleniyor.

Kakava ve Hidirellez senliklerinin ilk gününde bereketin artmasi, güzelliklerin paylasilmasi için dev ates yakiliyor ve pilav ikrami yapiliyor. Senligin en önemli geleneklerinden olan ‘bahara giris ritüeli’ 6 Mayis sabahi 06.00’da Tunca Nehri kiyisinda gerçeklesiyor.

Edirne Sarayiçi’nde düzenlenecek senligine Edirnelileri davet eden Roman vatandaslar 9/8’lik müzik esliginde Selimiye Meydani’nda dans etti. Davul zurna esliginde vatandaslari senlige davet eden Romanlar, renkli görüntüler olusturdu.

Kakava senlikleri geldigi zaman ilk önce evlerini boyadiklarini ve sonra kendileri süslendiklerini söyleyen Ipek Merdin, "Suya dileklerimizi atariz. oynayip para toplamaya çiktik. Geçen yil çok kalabalik vardi, bu sene de yogunluk bekliyoruz. Bizim adetlerimiz böyle. Vatandaslarimiz da oynayip bize eslik ediyor" dedi.

Her yil Kakava senlikleri için geleneksel kiyafetlerini giyip oynamaya ve davete çiktiklarini söyleyen Sudenaz Çekiççi, "Burada müzikler esliginde oynayarak misafirleri çagiriyoruz. 6 Mayis’ta Kakava senliklerimize herkesi davet ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile