Kalay: Ak Parti Sağlıkta Çağ Atlattı

AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Dr.

AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Dr. Seyfettin Kalay, bir zamanlar Avrupa ülkelerine tedavi olmak için giderken şimdi ise yurt dışından yabancıların tedavi olmak için Türkiye’deki hastaneleri tercih ettiğini söyledi. Eski Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi ve AK Parti Bartın milletvekili adayı Dr.Seyfettin Kalay, Türkiye’de sağlık turizmini AK Parti iktidarının başlattığını söyledi.

    AK Parti Bartın milletvekili adayları Av. Yılmaz Tunç ve Dr.Seyfettin Kalay, Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi‘ni ziyaret ederek hastanede yeni doğum yapan kadınlara karanfil verip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Partilerinin Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş’la birlikte hastane ziyareti yapan milletvekili adayları Tunç ve Kalay, doğum yapan anneleri ve anne adaylarını tebrik ettikten sonra Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Volkan Akbulut’tan hastane hakkında bilgi aldılar. Hastanenin servislerini de gezen milletvekili adayları Tunç ve Kalay, hastaneye yeni alınan cihazları da inceleyerek Bartın’daki doğum oranları hakkında bilgi sahibi oldular. Son dört yılda Bartın’da doğumdan kaynaklanan anne ölümünün olmadığını söyleyen yetkililer, bebek ölümlerinin ise yüzde 3 oranından yüzde 1 oranına düştüğünü ifade ettiler. Bartın genelinde ayda yaklaşık 200 bebeğin dünyaya geldiğini söyleyen yetkililer, ortalama günlük 7 bebeğin dünyaya gözlerini açtığını belirttiler.

"HAYAL BİLE EDİLEMEYEN HAVA AMBULANSI İMDADA YETİŞİYOR"

AK Parti Bartın milletvekili adayı Seyfettin Kalay yaptığı açıklamada, “Bartın’daki doğum oranları ve buna bağlı kayıplardaki düşüş gösteriyor ki artık birçok annemiz tıbbi cihaz yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetmiyor. AK Parti‘nin sağlık alanındaki devrim niteliğindeki yatırımları, yeni hastane ve sağlık kuruluşu yatırımları ülkemizi artık sağlıkta da ön plana çıkardı. Eskiden bizim insanımız Avrupa ülkelerine tedavi olmak için giderken şimdi ise yurt dışından yabancılar tedavi olmak için Türkiye’deki hastaneleri tercih ediyor. Bunun da ötesinde Türkiye’de artık sağlık turizmi başladı. Hayal bile edilemeyen, örneklerine Avrupa ülkelerinde rastlanan hava ambulansı Bartın’ımızda vatandaşlarımızın imdadına yetişiyor. Şimdiye kadar 15 hastamız hava ambulansıyla nakledildi.” diyerek sağlık alanındaki gelişmelere dikkat çekti.

"SAĞLIK YATIRIMLARI BARTIN’DA İKİYE KATLANACAK"

Mevcut 300 yataklı Bartın Devlet Hastanesi‘ne ilave olarak 200 yataklı ek binanın hizmete geçeceğini açıklayan Kalay, “12 Haziran seçimlerinde halkın teveccühü ile milletvekili seçilmem halinde Bartın ve ülkem için elimden gelen çalışmayı sergileyeceğim. Bartın‘da mevcudun iki katı büyüklüğünde sağlık yatırımlarını hayata geçiriyoruz. AK parti iktidarında 270 hastane yapıldı. İktidarımız AB standartlarına uygun projeleri, 22 ilde 30 sağlık kenti kurma projelerini de hayata geçirecek.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile