Kalbi Saran Guatr Ameliyatla Alındı

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi'nde Emine Güleç isimli hastanın kalbini saran guatrı, zorlu geçen bir operasyonla alındığı bildirildi.

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi'nde 'nodüler guatr' teşhisi konularak boyun ameliyatına alınan Emine Güleç'in (65) ameliyat sırasında göğüs kafesi açılarak müdahale edilmek zorunda kalındı. Boyunda şişlik, nefes almada zorluk şikayetleriyle hastaneye başvuran Emine Güleç'e genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Pekdemir, 'nodüler guatr' teşhisi koydu. Ameliyata alınan hastanın guatr dokusunun göğüs boşluğuna, kalbe ve kalbin ana damarlarına kadar devam etmesi nedeniyle kalp ameliyatlarında yapılan göğüs
kafesinin açılması zorunluluğunun ortaya çıktığı bildirilirken, ameliyatın BSK Denizli Cerrahi Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Pekdemir ve Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Bilgin Emrecan'ın birlikte yaptığı ifade edildi. Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Pekdemir, hastanın muayenesinde kendisine nodüler guatr teşhisi koyarak ameliyata aldığını, fakat çok nadir rastlanan bir durum olan guatr dokusunun kalbi sardığını görünce, göğüs kafesinin açılması zorunluluğunun ortaya çıktığını belirtti.
Pekdemir, "Hastayı operasyona aldığımızda guatr dokusunun göğüs boşluğuna, kalbe ve kalbin damarlarına kadar devam etmesi nedeniyle standart boyun operasyonuna ilaveten kalp ameliyatlarından yapılan göğüs kafesinin açılması gerekiyordu. Operasyona hastanemizin kalp cerrahı Doç. Dr. Bilgin Emrecan'ın da eşliğinde göğüs kafesi açılarak kalbe kadar uzanan çok büyük bir guatr zorlu ve başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Hasta 3 günde sağlığına kavuşarak taburcu oldu" dedi.
Sağlık durumu iyi olan Emine Güleç'in, hastaneye ve doktorlara teşekkür ederek hastaneden ayrıldığı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile