Kalça Çikigi Hastaya Kisaltmali Kalça Protezi Ameliyati Yapildi

Kalça Çikigi Hastaya Kisaltmali Kalça Protezi Ameliyati Yapildi

Mardin’de dogustan kalça çikigi olan hastaya 6 hafta arayla ikinci kisaltmali kalça protezi ameliyati yapildi.

Nusaybin Kaymakami Ercan Kayabasi ve Mardin Il Saglik Müdürlügü destegiyle Nusaybin Devlet Hastanesinde kalça çikigi olan hastaya ikinci kisaltmali kalça protezi ameliyati yapildi. Nusaybin Devlet Hastanesinde ziyaret ettigi Selma Sagat’in hikayesinden etkilendigini belirten Kaymakami Ercan Kayabasi, "Kiymetli gazimizin kizi Selma hanim 5 ay önce yanimiza geldiginde kalça çikikligi problemi ile uzun yillardir mücadele ettigini anlatti. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak dezavantajlarindan bahsetmisti. Bu noktada devletimizden çözüm bulmasi konusunda kaymakamligimizi ziyarette bulunmustu. Biz incelemelerimizi yaptik. Kardesimiz birçok hastanede tedavi yöntemlerini aramisti. Özel hastanelerde tedavi masraflari çok yüksek oldugu ile karsilasinca devlet hastanemizde hem bashekimimiz hem de ilgili alandaki doktorumuzla yaptigimiz toplantida epey bir kafa yorduk bu noktada. Hastamizi nasil tedavi edebiliriz, normal hayatina nasil döndürebiliririz devlet hastanemizde yapabilir miyiz noktasinda birçok fikir alisverisinde bulunduk. Bu tür faaliyetler cesaret isteyen icraatlardir” dedi.



Nusaybin Ilçe Devlet Hastanesinde hem fiziki kapasitesi ile hem de doktor ve uzman kadrosuyla bu isin altindan kalkabileceklerine inanip harekete geçtiklerini belirten Kaymakam Kayabasi, “Bu noktada gerekli girisimleri kiymetli uzman doktorumuz ile birlikte süreci baslattik. Bugün gelinen noktada yaklasik dört aylik bir süreçte hastamizin iki operasyonu gerçeklestirildi.

Eski halinden eser kalmadi. Kendi rahatsiz oldugu fiziksel engeller kiymetli doktorumuzun önderliginde hastanemizin ev sahipliginde tamamen bertaraf edilerek sagligina kavustu. Bu sadece fiziksel bir sagliga kavusma degil. Ayni zamanda psikolojik ve mental sagligini da çok hizli bir sekilde olumlu seyrettigine bizzat sahit olduk. Öncelikle kiymetli kardesimize ve ailesine geçmis olsun dileklerimi diliyorum. Bir parantez açarak da hem Nusaybin Devlet Hastanemize hem yöneticilerine hem de bu operasyonu büyük bir özveriyle gerçeklestiren saygideger uzman hocama tüm Nusaybinli hemserilerim adina sükranlarimi sunuyorum. Nusaybin Devlet Hastanemiz bütün kadrosuyla birlikte Nusaybinli hemserilerimize hizmet etmeye devam edecektir” diye konustu.

Nusaybin Devlet Hastanesi Bashekimi Mehmet Selim Ünverdi ise hastanin dört ay önce kaymakam Kayabasi talimatiyla kendilerine geldigini söyledi.

Ünverdi, "Kalça çikigi tanisi konuldu. Ortopedi uzmanimiz Abdurrahim Navat ve ekibi ile degerlendirdik. Hastanemizde bu operasyonlari gerçeklestirdik. Bu ilimizde ilk defa yapilan bir operasyon. Basarili bir sekilde geçti. Hastamizin 15 gün içerisinde taburcu edecegiz” seklinde konustu.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Opr. Dr. Abdurrahim Navat, dogustan kalça çikis sikayetiyle hastanelerine basvuru yapildigini belirterek, "Yürüme topallama bel çukurunda belirginlesmeye çok büyük sikintiliydi. Hastamiz daha önce hem devlet hastanesinde hem de özelde imkanlari zorlamis. En son buraya geldiginde gerekli malzemelerin temininde sorun oldugunu ilettik. Kaymakamimiz Ercan Kayabasi, bashekimimiz ve il saglik müdürlügümüz el birligi ile bu isi çözdüler. Ben ve daha önce ayni hastanede çalistigimiz Ortopedi ve Travmatoloji uzmani Dr. Deniz Akbulut ile beraber yaklasik 6 hafta arayla yapilan iki ameliyatla her iki kalçasini normal olmasi gereken yerine yerlestirip protez koyduk. Böylece hastanin boyu 6 santimetre uzamis oldu. Bel çukurunda bulunan belirginlik sorunu çözüldü ve kalça eklem hareket açikligi neredeyse normal insan açisina kavustu. Ameliyat içinde ve sonrasinda herhangi bir komplikasyon olmadi. Hastanin normal yürümesi ve normal hayata dönmesini bekliyoruz” dedi.

Ameliyatina katkida bulunan herkese tesekkürlerini ileten Selma Sagat, Nusaybin Kaymakami Ercan Kayabasi sayesinde inancini yitirmedigini belirtti.

Sagat, "Bugüne kadar inancimi ve umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Çalmadigim kapi kalmadi bugüne kadar. En son Nusaybin Kaymakamimiz Ercan Kayabasi’nin kapisini çaldim. Allah razi olsun kaymakam bey beni geri çevirmedi. Kaymakamimizin ilk söyledigi cümleyi unutamiyorum. Biz elimizden gelen her seyi yapariz dedi.

Oradan çikip eve gittigimde o inancim daha da artti. Allah hepsinden razi olsun. Doktorumun çok büyük emegi var. Bu 3 insanin her zaman bende degeri olacak ve hepsine ayri ayri tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile