Kale'yi Sel Vurdu
Denizli’de etkili olan yasinin ardindan, Kale ilçesinde ev ve is yerlerinin yani sira ekili arazilerde sel baskinlari yasandi. Bir okul ve binalarin istinat duvarlarinin çökmesine neden olan kuvvetli yagis, hayati olumsuz yönde etkiledi.
Son yillarin en kurak sonbahar ve kis mevsiminin yasandigi Denizli’de Nisan ayinin ilk günlerinden itibaren görülen yagislar, yerel olarak kuvvetli oldugu bölgelerde hayati olumsuz yönde etkiliyor. Sicak bir haftaya baslayan Denizli’de dün görülmeye baslayan yerel kuvvetli yagislar, özellikle Kale ilçesi ve çevresinde etkili oldu. Dün aksam saatlerinden bu yana araliklarla devam eden yagis nedeniyle ilçe merkezinin yani sira bagli mahallelerde de sel baskinlari yasandi.
Yaklasik yarim saat devam eden kuvvetli saganak yagisin ardindan Kale ilçe merkezindeki birçok ev ve is yerinde küçük çapli sel baskinlari yasandi. Cadde ve sokaklarin göle döndügü yagis, günlük yasami olumsuz yönde etkiledi. Kale Ortaokulu ile ilçe merkezindeki bazi noktalarda istinat duvarlarinin çökmesine neden olan yagis nedeniyle zaman zaman ulasimda da aksamalar yasandi.
Ilçe merkezinin yani sira bagli mahallelerde de yasanan yerel siddetli yagis sonrasi debisi yükselen dereler tasti. Sel baskinlari tütün, arpa ve bugday ekili olan arazilerde zarara yol açti. Denizli Büyüksehir Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde sel baskini yasanan noktalara aninda müdahale ederek, olusabilecek büyük bir zararin önüne geçti.



















