Kaleiçinde Hanutçular, Dilenciler Ve Etiket Denetimi Için Için Özel Ekip

Kaleiçinde Hanutçular, Dilenciler Ve Etiket Denetimi Için Için Özel Ekip

Antalya’nin Kalbi Kaleiçi’nde Polis ve Zabitalardan olusan Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi ekipleri turistleri ve vatandaslari canindan bezdiren hanutçulara göz açtirmiyor.

7/24 esasina göre görev yapan ekipler, turist kafilelerinin ve vatandaslarin yogun bulundugu Kaleiçi, Cumhuriyet Meydani, Isiklar Caddesi, Kazim Özalp Caddesi (Kapali Yol) gibi alanlarda hanutçulara, dilencilere, seyyar saticilara göz açtirmiyor. Geçen yil ilçede Hanutçuluk yaptigi tespit edilen 5680 kisiye 3 milyon 508 bin 560 TL’lik idari para cezasi uygulayan ekipler, 2024 yilinin ilk üç ayinda ise bin 828 kisiye 1 milyon 788 bin 106 TL’lik idari para cezasi uyguladi.

Özel ekipler kuruldu

Antalya’da yogun turizm sezonun basladigini ve Antalya’da gece gündüz demeden 24 saat boyunca yasamin devam ettigini belirten Muratpasa Kaymakami Orhan Burhan, “Günün her saatinde oldukça yogun bir sezon geçiriyoruz. Pandemi dönemi öncesi 2019’da yasadigimiz turizmdeki en yüksek seviyeyi bu sene egale edecegiz diye düsünüyoruz. Bu bizi turizm açisindan oldukça mutlu ediyor. Bu anlamda gelen turistin rahat etmesi gerekiyor. Bu konuda da bir takim tedbirler aldik, almaya da devam ediyoruz. Özellikle turistlerin rahatsiz edilmemesi, hanutçulukla karsi karsiya kalmamasi için “Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi” ekipleri olusturduk. Özellikle Kapali Yol, Kaleiçi, Atatürk Caddesi, Karaalioglu Parki gibi turistin yogun oldugu bu alanlarda denetimler yapiyoruz. Ekiplerimizde Polis Memurlarimiz, Büyüksehir ve Muratpasa Belediyelerimizin Zabita personeli birlikte görev yapiyor. Hanuta ve turistlerin rahatsiz edilmesine kesinlikle müsaade etmiyor. Hanut disinda esnafimiza etiket denetimi de yapiyoruz. Etiket denetimi önemli, turiste farkli farkli fiyatlarin uygulanmasi kesinlikle taviz veremeyecegimiz bir husus” dedi.



Huzuru bozanlara ceza yagdi

Hanutla yaptiklari mücadele kapsaminda çok sayida cezai yaptirim uyguladiklarini belirten Muratpasa Kaymakami Orhan Burhan, çalismalarini aylik, yillik ve üç aylik olarak raporladiklarini ifade etti.

Burhan, “2023 yilinda rahatsiz etme adi altinda hanut, dilencilik, gürültü gibi konularda kabahatler kanunu çerçevesinde 5 bin 680 kisiye, 3 milyon 508 bin 560 Türk lirasi idari para cezasi uyguladik. 2024 yilinin ilk üç ayinda ise bin 828 kisiye 1 milyon 788 bin 106 Türk lirasi idari para cezasi uyguladik” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile