Kalekim'den 9 Ayda 96 Milyon Lira Net Kar

Kale Holding Finans Direktörü Haluk Alperat: 'Halka arz sürecinin basinda da dile getirdigimiz gibi öncelikli hedefimiz, yurt içinde ve disinda daha büyük ve daha güçlü bir Kalekim yaratmak. Sirket, hedeflerine dogru istikrarli bir sekilde ilerliyor, bunlara ulasacak imkanlara ve potansiyele sahip. 2021 yilini basarili bir tabloyla kapatacagimiza inaniyorum'

Kalekim, bu yilin 9 ayinda 2020'nin ayni dönemine göre yüzde 125 artisla 96 milyon TL net kar elde etti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, finansal sonuçlarini Kamuoyu Aydinlatma Platformu'na (KAP) bildiren Kalekim, ortaya koydugu basarili performans ile yilin 9 ayinda 2020'nin ayni dönemi ile kiyaslandiginda net karini yüzde 125 artirdi.

Kalekim'in 2020 yilinin ilk üç çeyreginde 42 milyon 601 bin 417 TL olan net karini, bu yilin ayni döneminde 95 milyon 918 bin 5 TL olarak gerçeklesti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kale Holding Finans Direktörü (CFO) Haluk Alperat, yasanan tüm zorlu sürece ve maliyet artislarina ragmen Kalekim'in 2021 yilinin ilk yarisindaki basarili performansini üçüncü çeyrekte de devam ettirdigini belirterek, "Halka arz sürecinin basinda da dile getirdigimiz gibi öncelikli hedefimiz, yurt içinde ve disinda daha büyük ve daha güçlü bir Kalekim yaratmak. Sirket, hedeflerine dogru istikrarli bir sekilde ilerliyor, bunlara ulasacak imkanlara ve potansiyele sahip. 2021 yilini basarili bir tabloyla kapatacagimiza inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoglu ise sunlari kaydetti:

"Kalekim olarak, bugün artik dünden çok daha güçlüyüz. Salgin sürecinin ikinci yilini geride birakirken, 2021 yilinin ilk 9 ayini hedeflerimizi basariyla gerçeklestirerek tamamladik, her dönem finansal performansimizi artirdik. Satis gelirlerimiz, bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 51 oraninda artis gösterdi ve toplamda 545 milyon 964 bin 310 TL'lik satis gelirine ulastik. 2021 yilinin önemli bir kismini esir alan global ham madde krizini basarili bir hamle ile önceden öngördük. Aldigimiz ham madde stok seviyesini yükseltme kararlari, tedarikçilerimizle yapmis oldugumuz sözlesmeler ve pesin alim aksiyonlari ile tedarikte bir problem yasamadan bu süreci geçirdik.”

Karaoglu, Kalekim'in basarisinin dogru yatirim, is plani, güncel teknolojiler ve yetkin insan kaynagi ile gerçeklestigini aktararak, yurt içi ve yurt disi yatirimlara devam ettiklerini bildirdi.

9 aylik dönemde Mardin konsantre yatirimi ile yurt disi satislarini desteklemek üzere bir adim attiklarini belirten Karaoglu, "Cezayir'deki Sarl Ha Building bagli ortakliginin devlet kredi destegi onaylandi. Bugüne kadar sektörümüze birçok yenilikçi ürün ve hizmet kazandirdik. Bunlardan en sonuncusu ise degisen pazar ihtiyaçlari dogrultusunda tasarim odakli gelistirdigimiz ve eylül ayinda lansmanini yaptigimiz yeni markamiz Visuelle oldu. Kalekim'in, güçlü köklerinin ve yenilikçi ruhunun birlesimi olan Visuelle'in, dekoratif kaplama alanina yeni bir dinamik getirecegine inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile