Kaliteyi artırmak amacıyla çiftçilere tohum ve koç dağıtımı yapıldı

Kırıkkale Tarım Müdürlüğü, çiftçilikte kaliteyi yaygınlaştırmak amacı ile sertifikalı tohum ve damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi.

Törende anı

Kırıkkale Tarım Müdürlüğü, çiftçilikte kaliteyi yaygınlaştırmak amacı ile sertifikalı tohum ve damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi.

Törende anız yangınlarına dikkat çeken Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, anız yakılmasıyla birlikte binlerce böceğinde telef olduğunu söyledi.

Anız yakmanın yasal olarak bir suçtur olduğunu hatırlatan Güner, "Fakat manevi suçu daha çoktur. Toprağı yakan bir millet olmayalım." dedi. Kırıkkale'nin Türkiye'nin en güzel şehirlerden olduğunu belirten Güner, "Kırıkkale birçok illere göre tarım alanında birçok nimeti barındırıyor. Kırıkkale bakıldığı zaman Türkiye'nin en iyi şehirleri arasında yer alıyor. Kırıkkale'nin bir sorunu var, bu sorun ise kalitedir. Kalite dediğim zaman sadece, tarıma dayalı olarak kalite değil. Kırıkkale'yi kalitede ileriki seviyeye taşımak hepimizin görevleri arasındadır.'' diye konuştu.

Tarım ve hayvancılığın korunması gerektiğini belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise "Nüfus olarak Kırıkkale merkezde yaşayanların sayısı çok bulunuyor. Bunun için tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza destek vermemiz. Günümüzde tarım ve hayvancılık önem kazandı. Ülkemizde özellikle hayvancılıkta inanılmaz sıkıntılar var. Kırmızı et açığımız bulunuyor. Bunu önlemek için içerdeki üretimi arttırmak herkesin görevi olmalıdır.'' dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Hayvan Geliştirme Projesi'nde Kırıkkale'nin büyük bir destek gördüğünü açıklayan Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız ise, "Bakanlık projesi ile ilimiz 5 yıllık proje kapsamına alındı. Geçen yıl canlı hayvan alımı için 30 bin TL tahsis edildi. Bu para ile 69 adet damızlık koç alımı gerçekleştirilerek üreticimize dağıtıldı. Bu yıl da aynı proje kapsamında 70 bin TL kaynak toplandı. Oluşan bu kaynak ile 75 adet akkaraman kangal tipi koç ile koyun yetiştiricilerine dağıtıldı." diye bilgi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile