Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Bootcamp Etkinliginin Kapanis Ve Sertifika Töreni Yapildi

Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Bootcamp Etkinliginin Kapanis Ve Sertifika Töreni Yapildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda faaliyet gösteren Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi tarafindan ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile uyumlu sekilde Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Programi gelistirildi.

Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Programi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Savunma Sanayii Baskanligi ve Dijital Dönüsüm Ofisi isbirliginde, Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda Kalkinma Ajanslari, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafindan uygulaniyor.

Program kapsaminda üniversitede ögrenim gören ögrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alaninda farkindaliklarini artirmak, potansiyel yetenekleri tespit edip egitim ve yetenek gelistirme faaliyetleri ile kariyer planlamalarina destek olarak ve genç girisimciligini tesvik ederek Türkiye’nin siber güvenlik uzmani ihtiyacinin karsilanmasina katki sagliyor.

2019 yilindan itibaren uygulanan program kapsaminda bugüne kadar ulusal ve uluslararasi birçok siber güvenlik yarismalarinda önemli basarilar elde edildi; yaklasik 200 ögrencinin istihdamina katki saglanmis 7 genç girisim ortaya çikti.

Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Programinin 2024 Dönemi egitimleri Ahiler, Bati Akdeniz, Bati Karadeniz, Çukurova, Firat, Güney Ege, Kuzey Anadolu ve Zafer Kalkinma Ajansi bölgesinde 18 ilde 22 farkli üniversiteden yaklasik 750 ögrenci ile basladi ve Haziran ayinda tüm gruplarda egitimler tamamlandi. 4 farkli modülde yaklasik 180 saat süren teknik egitimlerin ardindan Siber Vatan Programinin ikinci bileseni olan Bootcamp’e katilacak ögrencileri tespit edebilmek amaciyla 14 Haziran 2024 tarihinde 18 ilde ayni anda Bayragi Yakala (Capture the Flag, CTF) sinavi gerçeklestirildi ve sinavi basariyla tamamlayan 241 ögrenci Siber Vatan Bootcamp’e davet edildi.

Siber Vatan Programi uygulayan kurumlara ek olarak Gençlik ve Spor Bakanligi, Bati Akdeniz Kalkinma Ajansi ve Akdeniz Üniversitesi’nin katkilariyla Kalkinma Ajanslari Siber Vatan Bootcamp etkinligine program kapsaminda egitim alan ve yapilan görevlendirmelerle sinavlarda basarili olan Zonguldak’tan Antalya’ya, Mugla’dan Malatya’ya Türkiye’nin farkli illerinden yaklasik 400 ögrenci katildi.

Yogun bir sekilde Siber Vatan Bootcamp etkinliginde siber güvenligin alt temalarinda olusturulan takimlar yaklasik 80 saat derin ve teknik egitimler, görev ve uygulamalar, tersine mühendislik çalismalari, senaryo bazli tatbikatlar ve yarismalar gerçeklestirdiler.

27 Temmuz 2024 tarihinde Bati Akdeniz Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Volkan Güler, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan Kesici, Savunma Sanayii Baskanligi Siber Güvenlik ve Bilisim Sistemleri Daire Baskani Ahmet Bahadir Bülbül, Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioglu, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Ahmet Simsek ve Dijital Dönüsüm Ofisi Baskanvekili Yusuf Tancan’in katilimiyla Siber Van Bootcamp Etkinliginin kapanis ve sertifika töreni gerçeklestirildi.

Kapanis töreninde Siber Vatan Vizyon Bulusmalarina katilim saglayan siber güvenlik firmalarina tesekkür belgesi takdiminin ardindan Siber Vatan Programinin ilk girisimcisi olan Cyrops firmasi ile STM arasinda isbirligi protokolü protokolü imzalandi.

Bootcamp’te Siber Vatan Vizyon Bulusmalari gerçeklestiriliyor

27-28 Temmuz 2024 tarihlerinde ögrenciler ile sektör temsilcileri arasinda etkilesimi artirmak amaciyla Siber Vatan Vizyon Bulusmalari gerçeklestiriliyor. Türkiye’nin önde gelen teknoloji sirketleri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye firmalarin katilimiyla gerçeklestirilen toplantilarda Siber Vatan ögrencileri siber güvenlik ekosistemi aktörleri ile görüs alisverisi yaparken, gelistirdikleri projeleri, ürün ve hizmetleri sektör temsilcilerine sunma ve böylece sektörün önde gelen firmalarinda staj ve çalisma firsati elde ediyorlar.

Siber Vatan Bootcamp etkinliginde yapilacak egitim ve uygulamalar sonucunda basarili olacak yaklasik 120 ögrenci Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi koordinasyonunda kümeye üye firmalar tarafindan stajyer olarak istihdam edilecektir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile