Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıya ilişkin, ''Bunlar tabi hiç bir zaman bizim sabrımızı, kararlılığımızı, doğru yolda yürüttüğümüz politikalarımızı değiştirecek hadiseler değildir'' dedi.

Bakan Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırı sonrası şehit ve yaralıları ziyaret etmek üzere Bingöl'e gitmek için Ankara'dan uçakla Elazığ'a geldi.

Elazığ Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, sabah saatlerinde Karlıova karayolu üzerinde Hacılar köyü yakınlarında mayın patlaması sonucu 8 polisin şehit olduğunu bildirdi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Yılmaz, şunları kaydetti:

''Bunlar tabi hiç bir zaman bizim sabrımızı, kararlılığımızı, doğru yolda yürüttüğümüz politikalarımızı değiştirecek hadiseler değildir. Terör, ne yaparsa yapsın, ne yöntemi kullanırsa kullansın, Türkiye Cumhuriyeti bildiği doğru yolda yürümeye devam edecek. İnşallah, hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklar. Tabi çok üzüntülüyüz.''

Yılmaz, menfur saldırıyı Konya'daki toplantı sırasında aldığını ve programlarını iptal ederek, Bingöl'e doğru yola çıktığını belirterek, ''Özellikle yaralılarımızı ziyaret etmek istiyoruz. Yarın da zannediyorum şehitlerimizi memleketlerine göndereceğiz. Başımız sağolsun. Fazla söylenecek bir söz yok'' dedi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise ''Sayın Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun. Allah, şehitlerimizin ailelerine sabır versin. Devlet olarak biz gereğini yapacağız. Kanları yerde kalmayacak. Klasik bir laf gibi ama hepiniz bunu göreceksiniz. Arkadaşlarımızın kanları yerde kalmayacak.''

Bakan Yılmaz ve Kılıçlar daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Bingöl'e hareket etti.

Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa / Önder Felek

Yayıncı: Şükran Yücel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile