Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozmak isteyenler var ama Allah'ın izniyle Türkiye bu yolda emin adımlarla yürüyecek" dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere Karlıova ilçesine gelen Bakan Yılmaz, AK Parti Belediye Başkan adayı Veysel Bingöl ile katıldığı programda yaptığı konuşmada, her fırsatta Bingöl ve ilçelerinde temaslarda bulunduğunu söyledi.

Bölgede yapımı devam eden yol çalışmalarına değinen Yılmaz, özellikle Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bağlantısını sağlayacak Erzurum-Bingöl-Diyarbakır duble yoluna çok önem verdiklerini vurguladı.
Yılmaz, yaklaşan yerel seçimlerin önemine değinerek, şöyle konuştu:
"Halkımız Türkiye için, Bingöl için, Karlıova için kimi faydalı görüyorsa ona destek versin. Aklıyla, vicdanıyla bunu tartsın, görsün. Geçmişle de mukayese etsin, ona göre destek olsun diyorum. Hiç kimse de halkın bu tercihine dokunmasın, karışmasın. Bazı partiler, bazı anlayışlar halk kendilerine oy verince iyi diyorlar ama oy vermeyince bakıyorsunuz halka, millete olmadık laflar söylüyorlar, aşağılıyorlar, bir takım hakaretlerde bulunuyorlar. Aslında bu halka saygı duymamak demektir. Halkın kararlarına saygı duymamak demek. Bizim böyle bir anlayışımız yok biz şuna inanıyoruz halk neye karar verirse 'doğrusu odur' diyoruz."
- "Hem onlar için hem de Türkiye için faydalı"
Çözüm süreci sayesinde bölgeye olan yatırımcı ilgisinin sürecin pekişmesiyle daha da artacağını dile getiren Yılmaz, ancak bu olumlu gelişmeden bazı kesimlerin ve ülkelerin memnun olmadığını kaydetti.

"Türkiye daha demokratik oldukça, daha fazla ekonomisini geliştirdikçe, daha çok kalkındıkça bundan rahatsız olanlar da var" diyen Yılmaz, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozmak isteyenler var ama Allah'ın izniyle Türkiye bu yolda emin adımlarla yürüyecek" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin dünyada 10 büyük ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece demokrasi alanında AK Parti'nin attığı adımlarla bile ne kadar mesafe alındığını gösteriyor. Kuzey Irak'ta ki Kürt yönetimi ile ticari bir takım çalışmalar yapıyoruz. Oradaki petrol inşallah Türkiye kanalıyla dünya piyasalarına da sevk edilmiş olacak. Bunun hepimiz için faydası var. Hem onlar için hem de Türkiye için faydalı. Biz niye kavga edelim, niye birbirimizle didişelim, birlik beraberlik içinde refahımızı büyütelim, ekmeğimizi büyütelim. Dünya'da daha güçlü bir ülke olalım ve bunun yolu yöntemi de belli. Tarihte de bu işlerin nasıl olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye inşallah bütün bölgelerle güzel ilişkiler kurarak hem onların gelişmesine katkıda bulunacak hem de kendisi de daha büyüyecek, gelişecek."
- "Bu topraklar üzerinde olan herkes bizim için eşittir"
Geçmişte dini özgürlükler konusunda sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Yılmaz, hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmadıklarını söyledi.

Yılmaz, geçmişte başörtülü kızların üniversiteye alınmadığını anımsatarak, şöyle devam etti:
"Ama bu dönemde bırakın üniversiteleri artık devlet dairelerinde bile başörtüsü ile inancını yaşamak isteyen inancıyla gidiyor. Her türlü özgürlüğe sahip, her türlü rahatlığa sahip. Bunlar geçmişte yoktu. Çok şükür şu anda bu aşamaya gelmiş durumdayız. Alevi ve Roman vatandaşlarımızın sıkıntılarıyla ilgileniyoruz. Çünkü biz şuna inanıyoruz; bu topraklar üzerinde olan herkes bizim için eşittir. Herkesin diline, inancına, yaşam tarzına saygılıyız. Biz bir arada yaşamak zorundayız. Herkes kendi farklılığını korur ve buna saygı duyarız. Herkesin kendi kimliğini en güzel şekilde yaşaması için uygun ortamı oluştururuz ama kimlik siyaseti yapmayız."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile