Kalkınma Bakanı Yılmaz Siirt'te

Kalkınma Bakanı Yılmaz Siirt'te

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İslam dünyasının şuan da mezhep ve etnik çatışmalarla kan kaybettiğini belirterek, mezhep çatışmalarının nükleer silahlardan daha tehlikeli olduğunu kaydetti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirt Üniversitesi’nin merkez kütüphanesi ve İlahiyat Fakültesi binasının temel atma törenine katıldı.

Saat 11.00 uçağıyla kente gen Yılmaz’ı, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve kurum müdürleri karşıladı. Programda konuşan Yılmaz, AK Parti hükümeti olarak büyük fedakarlıklarla yatırımları gerçekleştirdiklerini belirterek, üniversitelere çok ciddi ödenekler ayırdıklarını aktardı.

Sadece Siirt Üniversitesi’ne 2007 yılından bu yana 173 milyon lira ödenek aktarıldığını anlatan Yılmaz, "Bu kadar üniversitelere fedakarlık yapıyoruz, üniversitelerden de 3 şey istiyoruz. Birincisi mevcut bilgiyi yeni nesillere en iyi şekilde aktarmalarını istiyoruz. İkinci beklentimiz mevcut bilgilerin üzerine yeni bilgi eklemeleridir. Buna araştırma fonksiyonları diyoruz. Üçüncü bir fonksiyonu var üniversitelerin. Ki o bölüm de bakanlığımla ilgilidir. O da kalkınma fonksiyonudur. Sadece mevcut bilgili aktarmakla kalmasın üniversite. Bilgiyi de kullanarak sorun çözsün üniversitemiz" dedi.

“YÖRENİN KALKINMASINA DARBE VURUYORLAR”

Emniyetin olmadığı yerde hiçbir şeyin olmayacağını belirten Yılmaz, terör eylemleri yapanlar, insanların canına malına zarar verdiklerini yörenin gelişmesine ve kalkınmasına da büyük darbe vurduğunu söyledi.

Yılmaz, "Sosyal hayata darbe vuruyorlar, ekonominin gelişmesine istihdam oluşmasına darbe vuruyorlar. Özellikle de yatırımcının buraya gelip yatırım yapmasına nitelikli insanların personelin gelip bu bölgeye cezbetmesine engel oluyorlar. Ama biz her şeye rağmen terörle mücadelemizi, diğer taraftar da kalkınma mücadelemizi sürdüreceğiz. Kalkınmanın temelinde bu emniyet ve adalet var. Emniyet ve adaletin iyi işlemediği bir yerde hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla şehirler kuracağız ki bir taraftan sosyal hayatın kalitesi artsın. Diğer taraftan da bu şehirlerimiz nitelikli insanları cezbetsin, yatırımı cezbetsin ve kalkınmamıza da vesile olsun. Bu bölgedeki maalesef yerel yönetimlerin kötü bir performans sergilediğini söylemek zorundayım. İdeolojik hareket eden özellikle belediyelerin, hizmet etmek yerine şehir ortamını daha kaliteli hale getirmek yerine, başka işlerle uğraşmaları aynı zamanda kalkınmamız açısından da bir kayıptır" diye konuştu.

“İSLAM DÜNYASI KAN KAYBEDİYOR”

İslam dünyasında şuan da mezhep ve etnik çatışmalar ile değişik bölgesel çatışmalar yüzünden kan kaybettiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Dış güçlerin de müdahalesi ile İslam dünyasının büyük açılar çektiğini görüyoruz. Diğer taraftan İslam adını kullanıp terör eylemlerine girişin örgütler var. Ve tüm bunlar uluslararası medya tarafında İslam kelimesi ile yan yana getirilerek sunulduğunu görüyoruz. .Bunun da böyle rastgele yapılmadığını hepimiz biliyoruz. Birileri istiyor ki İslam’ın gerçek özünü insanlık tanımasın. İnsanlık İslam’dan uzak olsun istiyorlar. Sürekli bir şekilde medyada İslam’la terör kelimesi yan yana getirilmeye çalışılıyor. Bunun da özünün bana göre İslam dünyasının ilme değer vermesi oluşturuyor. Emeğe daha çok değer verilmesi gerekir. Birlik ve beraberliği güçlendirmemiz gerekir. Biz bunları yapmadığımız müddetçe birileri gelip o zaafları kullanacak ve bu dünyayı karıştıracaktır. Sadece bir örnek vermek gerekirse bu mezhep çatışmaları, inanın nükleer silahlardan daha tehlikeli çatışmalardır. Biz İlahiyat Fakültemizle, ilim adamlarımızla bu mezhep çatışmaların önüne geçemezsek Müslüman alemde kardeşliği güzelleştiremezsek, ilmi güzelleştiremezsek birileri gelip bu çatışmaları körükleyecek ve İslam dünyasının kaynaklarını sömürecekler. Genç kuşaklarını ve nesillerini heba edecekler.”

Daha sonra Merkez kütüphanesinin açılış kurdelesini Bakan Yılmaz, İlahiyat Fakültesi binasının da temel atma törenine katıldı.

Toplam 17 milyon TL’ye mal olacak fakülte binası inşaatının 12 bin metrekaresi kullanım alanı olmak üzere toplam 15 bin metrekare üzerinde 30 derslik, 5 laboratuvar, 83 akademisyen odası, 6 doktora odası ve 1 konferans salonunu kapsayıp, Mart 2018’de tamamlanması bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile