Kalkinma Yolu Projesi, Güneydogu'ya Can Suyu Olacak

Kalkinma Yolu Projesi, Güneydogu'ya Can Suyu Olacak

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu ve yönetim kurulu üyeleri 3 günlük Mardin, Sirnak ve Irak programi kapsaminda Cizre Kaymakami Nazli Demir, Silopi Kaymakami Cihat Koç ve Cizre Sanayi ve Ticaret Odasi Baskani Ömer Faruk Yildirim’i ziyaret etti.

Güneydogulu ihracatçilarin Cizre ve Silopi’deki ziyaretleri sirasinda, bölgenin istihdam artirici yatirimlara ihtiyaç duydugu vurgulanirken, Kalkinma Yolu Projesinin bölge is dünyasinda büyük bir heyecan olusturdugu dile getirildi.

Türkiye’yi Basra Körfezine baglayacak yeni Ipek Yolu olarak degerlendirilen Kalkinma Yolu Projesi ile bölgenin cazibe merkezi olacagi ifade edildi.

“Kalkinma yolu projesi büyük bir sans”

Güneydogulu ihracatçilari makaminda kabul eden Cizre Kaymakami Nazli Demir, nüfusu 164 bin olan Cizre’de fiili olarak 200 bin kisinin yasadigini belirterek, ilçede istihdami artirici yatirimlara agirlik vermek istediklerini söyledi.

Ana gündem maddelerinin as, is ve istihdam oldugunu ifade eden Kaymakam Nazli Demir, “Ilçemiz lojistik altyapisi anlaminda çok güçlü. Her türlü yatirima açik, ihtiyaç var. Önümüzdeki 10 yilda burasi cazibe merkezi olacak. Stratejik bir noktadayiz. Çok önemli bir ilçeyiz. 10 yil sonra en az 500 bin nüfus ön görüyoruz. Huzur ve güven ortami arttikça bölgenin ekonomik potansiyeli de artiyor. Diger taraftan Kalkinma Yolu Projesi bölgemiz ve ilçemiz için büyük bir sans. Yol Cizre’den geçiyor. Bu yol tamamlandiginda sadece bölgemiz ve ülkemiz için degil tüm Ortadogu için de can suyu olacak” dedi.

“Bölgenin gelisimi için her türlü destegi vermeye haziriz”

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu da, Kaymakam Nazli Demir’e Cizre’deki basarili çalismalarindan dolayi tesekkür etti. Kaymakam Nazli Demir’e, Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi’nin çalismalari hakkinda da bilgi veren Baskan Kadooglu, “Cizre, gerek tarihi geçmisi, gerekse de sahip oldugu ekonomik potansiyeli ile ülkemizin ve bölgemizin önemli bir ilçesi. Ilçemizde son yillarda çok büyük bir degisim ve gelisim gözleniyor. Bu memnuniyet verici gelisimin devam etmesi için bizler de elimizden gelen her türlü katkiyi sunmaya haziriz” ifadelerini kullandi.

“Silopi yakin gelecekte bölgenin yildizi olacak”

Silopi Kaymakami Cihat Koç, Güneydogulu ihracatçilari kabulünde ilçenin ekonomik ve sosyal potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Koç, “Silopi gelecekte bölgenin yildizi olmaya adaydir” dedi.

Ilçede seracilik, besi ve karma Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili çalismalarin devam ettigini vurgulayan Kaymakam Cihat Koç, “Amacimiz ilçede istihdami artirici yatirimlarla insanlara yeni kapilar açmaktir” seklinde konustu.

Kalkinma Yolu Projesinin ilçenin gelisimine büyük katki saglayacagini ifade eden Kaymakam Koç, ilçenin gelecekte gerek nüfus, gerekse de ekonomik gelisim anlaminda çok hizli bir ivme kaydedecegini vurguladi.

“Habur, bölge ekonomisinin can damaridir”

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu da, ziyaret sirasinda Silopi Kaymakami Cihat Koç’a Mardin ve Irak programi ile ilgili bilgi verdi. Geçmiste Habur Sinir Kapisinda yasanan sorunlarin önemli bölümünün çözüme kavusturuldugunu belirten Baskan Kadooglu, “Habur bölgemiz ekonomisi için çok önemli. Adeta can damari. Habur Sinir Kapisinda yasanan sorunlar da ekonomiyi dogrudan etkiliyor. Habur Sinir Kapisindaki sorunlarin çözümünde büyük katkisini gördügümüz Kaymakamimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Baskan Kadooglu ve Yönetim Kurulu Cizreli is insanlari ile bulustu

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Topumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu ve yönetim kurulu üyeleri Cizre Sanayi ve Ticaret Odasi’ni da ziyaret etti. Cizre STO Ömer Faruk Yildirim ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Güneydogulu ihracatçilar, karsilikli isbirligi imkanlari konusunda görüs alisverisinde bulundu. Cizre Sanayi ve Ticaret Odasi Baskani Ömer Faruk Yildirim, gerek ilçemiz gerekse de Gaziantep Ipekyolu üzerinde bulunuyor. Gaziantep ile hem gönül baglarimiz hem de önemli ticari iliskilerimiz var. Biz hizla gelisen bir ilçeyiz. Nakliye konusunda Türkiye’nin en büyük 4. Filosuna sahibiz” dedi.

Baskan Celal Kadooglu da, Cizre ile Gaziantep arasinda yogun ticari iliskileri gelistirmek istediklerini belirterek, kadim ilçe Cizre’nin gelisimi ve kalkinmasi için her türlü destegi vermeye hazir olduklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile