Çalıştayda hekimler Manisa’nın kalp sağlığı üzerine, acil sevkler ve Merkezefendi Anjiyo Merkezine yapılan sevkler ile burada yapılan müdahaleler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Genel Sekreter Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz ise Devlet hastanelerinde anjio ünitesi olmadığı zamanlarda yıllık 3 bin 500 ile 4 bin hastayı özel hastanelere ve il dışına sevk etmek durumunda kaldıklarını ifade etti.
2015 yılında acil sevkler içerisinde kalp damar hastalıklarının sayısı yaklaşık 5 bin olduğunu belirten Korkmaz şöyle konuştu:
"Bu rakam içerisinde ise anjiyo gereken hasta oranı yaklaşık olarak yüzde 60’tı. Rakamlar göz önünde tutularak anjiyo ünitesi eksikliğini gidermek amacıyla hemen çalışmaları hızlandırdık. Yoğun çabalarımızla ve Sağlık Bakanlığımızın desteği sonucunda geçen yıl Merkezefendi Devlet Hastanesinde ilk koroner anjiyografimizi yaparak bu hizmete alındı. O tarihten bu yana 2 bin 175 hastamız anjiyo hizmetinden yararlandı. Ayrıca 797 hastamıza stend ve balon uygulaması gibi girişimsel işlemler uygulandı. Bugün sevk veren bir Manisa'dan sevk alan bir Manisa'ya dönüşmek hepimizin emeği ve gururudur."
Merkezefendi Anjiyo Ünitesi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, merkezde yapılan girişimler hakkında bilgi vererek Manisa’nın son 3 yılda kalp sağlığı üzerine birçok girişimsel ve özellikli hizmeti verebilir duruma geldiğini söyledi.
Hastalarını artık İzmir veya özel hastanelere göndermek zorunda kalmadıklarını ifade eden Özen, Merkezefendi Devlet Hastanesi Anjiyo Merkezinde tedavi edebiliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Kalp Damar Cerrahı Uzm. Dr. Tezcan Bozkurt ve Genel Sekreterlik Acil Sağlık Hizmetleri Sorumlu Hekimi Op. Dr. Orkun Öztürk sunumlarıyla bilgilendirmede bulundular.
'Kalp Sağlığı Çalıştayı'
Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Dünya Kalp Günü kapsamında Kalp Sağlığı Çalıştayı düzenledi.