Kamalak'tan Askeri Mühimmat Deposundaki Patlamayla İlgili Açıklama

Kamalak'tan Askeri Mühimmat Deposundaki Patlamayla İlgili Açıklama

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, patlama ile ilgili ilk açıklamayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yapmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Afyonkarahisar’da partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen SP Genel Başkanı Kamalak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açıklamayı neye dayanarak yaptığını sordu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun hangi verilere dayanarak bu açıklamayı yaptığını anlayamadığını belirten Kamalak, şöyle konuştu: "İnanın bilemiyoruz. Şayet Orman Bakanımızın elinde böyle somut veriler varsa, bunu asıl ilgilisine, sorumlusuna ve yetkilisine ulaştırıp oradan yapılması kanaatimizce doğrudur. Olay enine boyuna araştırılmalı ve soruşturulmalıdır. Tabii ki elimizde veri olmadığı için sayın bakan kadar konuşamıyoruz. Ama birtakım soru işaretleri ortadadır. Sabotaj vardır ya da yoktur onu bilemiyoruz. Ama böylesine bir kaza ancak yüksek tahsil ile olabilir. Cahil cuhela böyle bir kaza yapamaz. Bu nedenle konu son derece önemlidir. Tabii ki acımız büyüktür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İşi başka taraflara kaydırmamak için sözü başka tarafa uzatmak istemiyorum. Biz askerimizin ve Genelkurmayımızın ciddiyetini bildiğimiz için bu konuyu öncelikle ele alması ve kısa sürede yüce milletimizi aydınlatmasını diliyoruz” Saadet partisi Genel Başkanı Kamalak, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni de ziyaret etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile görüşen Kamalak, yanlış yöntemlerle terörü önlemenin imkansız olduğunu söyledi.

Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 25 Şubat 1994’te yaptığı Bingöl konuşmasını hatırlatan Kamalak, şunları söyledi: “Liderimiz o zaman ülkeyi yönetenlere, ‘Yanlış yoldasınız. Bu yöntemlerle ancak terörü azdırırsınız’ demişti. Ancak, merhum liderimizi ciddiye almayanların yaptığı yanlışlar bugün çok acı bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Ve o gün yapılan yanlışlara bugün de devam edilmektedir. Bu yöntemlerle ancak terör artar, azalmaz. Milletimizin başı sağolsun” Mevcut şartlarla yapılan mücadele ile terörün önlenemeyeceğini söyleyen Kamalak, “Bu yöntemlerle ancak terör artar, azalmaz” dedi.

Kamalak, dernek tarafından açılan deftere duygularını şöyle yazdı: “Yüreğimiz kan ağlıyor. Şehitler ve Gaziler Derneğimizdeyim. Duvarlardaki resimler dünyanın en güzel güllerinden daha, hem de çok daha güzeldir. Ama bu güzellikler bizim acımızı artırıyor. Bu acımızın daha fazla artmaması için terörün bir an önce bitirilmesi gerekir. Kiminle savaşıyoruz? Şehitlerimize rahmetler, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” Kamalak’ın Afyonkarahisar ziyaretine Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Yılmaz ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, SP İl Başkanı Adnan Şenel ve partililer de katıldı.

Cuma namazını İmaret Camii’nde kılan Kamalak, valilik ve belediyeyi de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile