Talas Belediyesi, Kamber Mahallesi içinden tas ocaklarina baglanan ve agir vasita araçlarin trafik güvenligi açisindan tehlike arz ettigi yola alternatif yol çalismasi baslatti. Mahalle ortasindan geçen yoldan dolayi bölge sakinlerinin hem toz ve gürültü, hem de can güvenligi sorunu yasadigi bölgede yapimina baslanan yeni yolla birlikte mesafe de kisalacak. Tas ocaklari ile Malatya yolu arasinda yapimina baslanilan yeni yolda bir yandan kepçe ve dozer ile kot düzenleme, diger yandan hafriyat kamyonlariyla da dolgu çalismalari sürüyor. 15 metre genisliginde ve 3 kilometre uzunlugunda planlanan yeni yol ile maden ocaklarindan çikan TIR’larin artik Malatya yoluna ulasimi da daha konforlu ve güvenli olacak.
Yeni yol yapiminin hayalini yillardir beklediklerini belirten Kamber Muhtari Ömer Navruz, “20 yildir kangren olan tas ocaklari yolu simdi yapiliyor. Mahallemiz için hayal olan bir hizmet gerçeklesiyor. Talas Belediye Baskanimiz Mustafa Yalçin’a gerçeklestirdigi hizmetler için mahallemiz halki adina tesekkür ediyorum” dedi.
Vatandaslar da Baskan Yalçin’a dua ettiklerini söyleyerek, “Allah devlete zeval vermesin, Baskanimiza çok dua ediyoruz, çok güzel bir çalisma” diye konustu.
Kamber'de Yillarin Hayali Gerçeklesiyor
Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in kirsal mahallelere yönelik çalismalarina önemli bir halka daha ekleniyor. Kamber’de tas ocaklarina çalisan araçlarin mahalle içinden ulasimini saglayan ve büyük bir sorun teskil eden yol, bölge disina tasiniyor.



















