Kameraman Yardimcisi Olan Serkan Topal'in Katillerine Agirlastirilmis Müebbet Verildi

Kameraman Yardimcisi Olan Serkan Topal'in Katillerine Agirlastirilmis Müebbet Verildi

Bursa’da, ’Poyraz Karayel’ ve ’Hayat Yolunda’ gibi dizilerde kameraman yardimciligi yapan Serkan Topal’i (25), biçaklayarak öldürüp cesedini yakmaya çalistiklari gerekçesiyle tutuklu saniklar Muhammed Dervis (25) ile kuzeni Zeynal Nevruz (18), agirlastirilmis müebbet ve 7’ser yil hapis cezasina çarptirildi. Suç delillerini sakladigi iddia edilen tutuksuz sanik Hülya S.’ye (34) ise 5 ay hapis cezasi veren mahkeme, hükmün açiklanmasini geri birakti.



Mahkeme heyeti, yapilan savunmalarin ardindan kararini açikladi.

Mahkeme heyeti, tutuklu saniklar Muhammed Dervis ile Zeynal Nevruz’a “Tasarlayarak adam öldürmek” suçundan agirlastirilmis müebbet, “Hirsizlik” suçundan da 7’ser yil hapis cezasi verdi. Hülya S.’ye “Suç delillerini gizlemek” suçundan hakkinda verilen 5 ay hapis cezasi, sabikasiz olusundan dolayi hükmün geri birakilmasina karar verdi.

Olay, iki yil önce Kasim ayinda Kestel ilçesinde meydana geldi. Jandarma ekipleri, yangin ihbari üzerine gittikleri ormanda bir cesetle karsilasti. Incelemenin ardindan ceset, Bursa Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Olay yerindeki atesin çevresinde kazma, kürek ve su siseleri bulan ekipler, mahallelinin ifadesine basvurdu. Bir kisinin siyah renkli bir otomobilin aksam saatlerinde süpheli sekilde çevrede dolastigini söylemesi üzerine ekipler, araç üzerine yogunlasti. Olay yerindeki su siselerinin de 5 kilometre uzakliktaki bir marketten alindiginin tespit edilmesiyle ekipler, güvenlik kameralarini inceledi. Görüntülerde 3 kisinin siyah renkli bir otomobil ile gelip, ayni marka sudan aldiklari tespit edildi. Araçtakileri Muhammed Dervis, kuzeni Zeynal Nevruz ve kiz arkadasi Hülya S. oldugunun belirlenmesiyle süpheliler jandarma tarafindan gözaltina alindi. Islemlerinin ardindan Dervis ile Nevruz adliye sevk edilip tutuklanirken, diger süpheli Hülya S., adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Bursa 12. Agir Ceza Mahkemesi’nde haklarinda ömür boyu hapis cezasi talabiyle dava açilan Muhammed Dervis, Zeynal Nevruz ile Hülya S,’nin yargilanmalarina devam edildi. Durusmaya tutuklu bulunan saniklardan Muhammed Dervis, Bursa E Tipi Cezaevi’nden, Zeynel Nevruz ise H Tipi Cezaevi’nden jandarma nezaretinde durusma salonuna alindi. Hülya S.’nin hazir bulunmadigi durusmaya taraf avukatlari ile öldürülen Serkan Topal’in ve sanik yakinlari katildi.

Adliye polis merkezi ile Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldi.

Sanik Muhammed Dervis’in avukati, cezada tasarlama hükümlerinin uygulanmamasini talep etti. Zeynal Nevruz vekili ise müvekkilinin islenilen suça katkisinin oldugunun kanitlanmadigini ifade etti.

Hülya S.’nin avukati da müvekkilinin olaydan bilgisinin olmadigini, olay gerçeklestikten sonra haberdar oldugunu belirterek beraatini istedi.

Söz verilen sanik Muhammed Dervis, "Böyle bir sey olsun istemezdim, çok pismanim." dedi.

Sanik Zeynal Nevruz ise olaya engel olmaya çalistigini dile getirdi. Olayin planlanarak gerçeklestirildiginin sabit oldugunu ifade eden müsteki avukati, saniklarin en üst sinirdan cezalandirilmasini talep etti.

(Ahmet Burak Öztürk - IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile