Kampanya Kapsamında İhh Organizatörlüğünde İstanbul'dan Yola Çıkan 33 Tırdan 6'sı Hatay'ın Yayladağı İlçesine Ulaştı

''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı organizatörlüğünde İstanbul'dan yola çıkan 33 tırdan 6'sı Hatay'ın Yayladağı ilçesine ulaştı.

Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı , Türkiye Diyanet Vakfı ve 300 kadar sivil toplum kuruluşunun Suriye halkına yönelik düzenlediği kampanya çerçevesinde İstanbul'dan yola çıkan, içerisinde battaniye ve un bulunan 6 tır, sabah saatlerinde Yayladağı ilçesine geldi.

Tırlarda bulunan un ve battaniyeler Yayladağı ilçesindeki çeşitli depolara indirildi. Yardımların gelecek günlerde Suriye'nin Lazkiye kentindeki zor durumda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere gönderileceği bildirildi.

Suriye Türkleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Nidal Molla, yardımların indirilişi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk halkına yaptıkları için teşekkür ettiklerini söyledi.

Yayladağı ilçesine gelen 6 tırın her birinde 24 ton un ve çok sayıda battaniye bulunduğunu ifade eden Molla, ''Yardımları ilçedeki depolara indiriyoruz. Bunları önümüzdeki günlerde sınırın uç noktalarından, sınırın öbür tarafındakilere göndereceğiz. Bu soğuk günlerde sınırın öbür tarafındaki Suriyeliler çok kötü durumda. Türkiye'den Allah razı olsun. Kampanya için çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Muhabir: İsmihan Özgüven - Emin Sansar / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile